Výzva k účasti v soutěži mladých evropských umělců do 30 let

2013 Young European Artist Award Trieste Contemporanea

Vložil
Tisková zpráva
21.11.2013 12:25
Studio Tommaseo, Terst
Zbývají poslední dny do uzávěrky přihlášek do soutěže mladých evropských umělců „2013 Young European Artist Award Trieste Contemporanea“.
Termín končí v úterý 26. listopadu 2013; žádný vstupní poplatek není požadován.


Výbor společnosti Trieste Contemporanea uděluje uvedené ocenění mladému umělci ze střední a východní Evropy každoročně již od roku 1999. Cílem je propagace tvorby vítěze na mezinárodní umělecké scéně. Letos poprvé je vyhlášena výzva k zaslání přihlášky.
Cena je určena pro mladé umělce do třiceti let, všech oborů, narozené v jedné z následujících zemí: Albánie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Česká republika, Estonsko, Chorvatsko, Itálie, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Makedonie, Moldavsko, Německo, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Turecko a Ukrajina.

Ocenění poskytne vítěti možnost vytvořit koncepci a uspořádat výstavu / projekt v galerii Studio Tommaseo v Terstu; stejně jako vydat monografický katalog.
Ve zvláštních případech může být uděleno alternativní stipendium ve výši 2.000 Euro za účelem podpořit vítězovo umělecké bádání (místo obvyklé ceny v podobě výstavy a katalogu).
Platné přihlášky bude posuzovat sbor porotců složený z evropských odborníků a kurátorů současného umění, jež jsou členy společnosti Continental Breakfast.

Kontakt: info@triestecontemporanea.it
Více informací ZDE
0 komentářů
přidat komentář