Jesenická radnice letos ve městě vybuduje nový orientační systém

Zdroj
Alena Petrželová
Vložil
ČTK
22.05.2006 12:15
Jeseník

Jeseník - Návštěvníci i obyvatelé Jeseníku se ještě letos budou moci při procházce tamními ulicemi řídit novým orientačním systémem. Směrové tabule budou osazeny nejen v ulicích města, ale i po celém mikroregionu Jesenicko. Hlavním důvodem pořízení nového orientačního a informačního systému je podle zástupců radnice snaha zvýšit turistický ruch v této oblasti.

"Všechny obce mikroregionu Jesenicka budou mít jednotný informační a orientační systém. Peníze jsme získali z Evropské unie z programu Interreg IIIA," řekl dnes ČTK místostarosta Jeseníku Jan Chytil.
Ve městě Jeseníku podle něj ještě letos vyrostou směrové tabule s názvy ulic, s orientací na nemocnici, autobusové nádraží nebo tamní soud. "V mnoha menších obcích je to již dávno hotové. Trochu jsme zaspali. Chtěli jsme však na to dostat dotaci a systém mít v mikroregionu jednotný," uvedl místostarosta. Doplnil, že systém v  Jeseníku včetně čtyř vítacích tabulí na příjezdových silnicích bude stát zhruba 2,5 milionu korun.
Mikroregion Jesenicka, kde se budou moci návštěvníci řídit podobnými směrovými tabulemi jako v Jeseníku, zahrnuje kromě tohoto města také Bělou pod Pradědem, Českou Ves, Lipovou Lázně a Ostružnou. V mikroregionu žije dohromady 21.500 obyvatel, což je zhruba polovina obyvatel celého okresu.
Do značení ulic nebo památek se pustilo také vedení olomoucké radnice. Náklady na vybudování informačního systému se zde vyšplhají na 5,5 milionu korun. Projekt obsahuje navigační síť k památkám, turistickým cílům a hotelům ve městě. Záměr, který by měl být realizován na podzim letošního roku, by měl navazovat na podobnou akci Olomouckého kraje, který bude na památky turisty lákat v celém regionu.
0 komentářů
přidat komentář