Rok po demolici výstaviště v Plzni Plaza nestaví

Vložil
ČTK
22.05.2006 12:10
Plzeň

Plzeň - Rok po demolici celého plzeňského výstaviště nemá izraelská společnost Plaza povolení ke stavbě obchodně zábavního centra a multikina za 1,2 miliardy korun. Píše to dnešní Plzeňský deník. Areál převzala Plaza od města 1. dubna 2005. Poté ho přestali hlídat strážníci a začali se tam stahovat bezdomovci a party mladých lidí. Plaza zdevastované budovy zbourala a zažádala stavební povolení, které dosud nemá. Stavebnímu úřadu v Plzni stále chybí některé dokumenty.

Po nesplnění několika smluvních termínů už mohlo město Plaze několikrát vypovědět smlouvu na pronájem sedmihektarového areálu na 99 let. Zastupitelé tento postup dokonce doporučili městské radě. Nakonec se ale obě smluvní strany dohodly na prodloužených termínech a desetimilionové pokutě, kterou Plaza za zpoždění zaplatí. Podle dodatku může nyní radnice po nesplnění některého z termínů smlouvu jednostranně vypovědět a veškeré stavby i demolice přejdou bezúplatně do majetku města.
Zástupci Plazy nadále tvrdí, že komplex stovky obchodů, supermarket, multikino a bowling postaví. Kolaudaci musí stihnout do jara 2008.
0 komentářů
přidat komentář