Začal druhý ročník soutěžní přehlídky THINK ARCH pro studenty architektury a architekty do 40

Vložil
Tisková zpráva
02.10.2013 14:20
Občanské sdružení Centrum české architektury vyhlásilo již druhý ročník THINK ARCH - přehlídky studentských prací a prací architektů do 40 let. Tématem letošního ročníku je udržitelnost a efektivnější využití materiálů a energie v architektuře.
Předmětem druhého ročníku přehlídky THINK ARCH jsou návrhy a realizace staveb, které vykazují prvky udržitelnosti, efektivnějšího využití materiálů a energie a zároveň kladou důraz na zvýšení kvality prostředí. Organizátoři hledají architektonicky kvalitní a invenční práce, které jsou svou koncepcí přínosné pro životní prostředí a kvalitu vystavěného prostředí. Centrum české architektury oslovilo pedagogy a studenty českých a slovenských vysokých škol, aby přihlásili školní práce.

Protože cílem přehlídky je propagace 'mladé' a progresivní architektury, je druhá kategorie určena architektům do 40 let. „Máme za to, že právě tato věková skupina architektů po škole dnes potřebuje největší podporu. Proto jsme otevřeli i druhou kategorii, kde předpokládáme účast zajímavých realizací,“ říká Kateřina Obrazová, sekretář soutěže z Centra české architektury. 

Přehlídka bude v únoru 2014 pokračovat výstavou, kde budou představeny všechny přihlášené práce. Soutěžní přehlídka je vyhlášena v souladu se soutěžním řádem České komory architektů a její uzávěrka je 20. prosince 2013. Soutěžící mohou své práce přihlásit na webu www.thinkarach.cz.

O soutěžní přehlídce THINK ARCH 2013
THINK ARCH vyhlašuje občanské sdružení Centrum české architektury ve dvou kategoriích jako každoroční přehlídku studentských prací a prací architektů do 40 let. Předmětem přehlídky jsou návrhy a realizace staveb, které vykazují prvky udržitelnosti, efektivnějšího využití materiálů a energie a zároveň kladou důraz na zvýšení kvality prostředí. Soutěžní přehlídka je vyhlášena v souladu se soutěžním řádem České komory architektů.  

Generální partneři 
Autodesk I www.autodesk.cz
Erste Group Immorent ČR I www.erstegroupimmorent.cz
HALLA I www.halla.cz

Hlavní partneři 
cre8 I www.cre8.cz
Laufen I www.laufen.cz
Hewlett Packard I www.hp.cz
Renocar – MINI Copper I www.renocar.com/mini
Idealab I www.idealab.cz
0 komentářů
přidat komentář