Praha 10 odložila architektonickou soutěž na stavbu radnice

Vložil
ČTK
23.09.2013 21:25
Praha

Praha - Praha 10 odložila vypsání architektonické soutěže na výstavbu nové radnice. Chce předtím lépe posoudit možné varianty, kde by úřad mohl v budoucnosti stát. Schválilo to dnes zastupitelstvo desáté městské části. Radnice zvažuje, že buď opraví současnou budovu, postaví novou na pozemcích městské části u metra Strašnická, nebo vypíše veřejnou soutěž na zakoupení existující budovy nebo pozemku vhodného pro fungování radnice.
    Podle starosty Prahy 10 Bohumila Zoufalíka (Nezávislí) by měla architektonická studie stát pět milionů korun. Pokud by radnice nakonec zvolila jinou variantu sídla úřadu, peníze za studii by platila zbytečně.
    Vedení radnice chce detaily k jednotlivým variantám zastupitelstvu předložit do konce roku. "Chceme prostě vědět, kolik stojí která varianta, abychom věděli, jestli na ní bude mít radnice vůbec finanční prostředky," uvedl zastupitel Ivan Vinš (Nezávislí).
    Náročností, proveditelností a ekonomikou všech tří variant se bude nejprve zabývat odborná komise, která zastupitelstvu doporučí nejvhodnější z nich. Součástí komise mají být zástupci všech politických stran, odborníci, úředníci i zástupci veřejnosti. "Pokud zastupitelé vyberou variantu stavby nové radnice na Strašnické, architektonická soutěž dle parametrů České komory architektů bude samozřejmě uspořádána," poznamenal Zoufalík.
    Vedení radnice se nelíbí, že současné sídlo je náročné na energii a údržbu, nemá dostatečně velký sál pro jednání zastupitelstva a nesplňuje některé bezpečnostní, stavební a dopravní standardy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články