U Soulu vznikne neviditelný mrakodrap

Vložil
ČTK
12.09.2013 19:30
Jižní Korea

Soul

Soul - Jihokorejská vláda vyslovila souhlas s výstavbou výškové budovy, která se díky nové technologii pláště bude jevit jako neviditelná. Budova s názvem Tower Infinity bude vysoká 450 metrů a vznikne u Soulu, nedaleko tamního mezinárodního letiště. Informovala o tom zpravodajská stanice CNN.
    Věž navrhlo americké studio GDS Architects a na výstavbě se bude podílet státní jihokorejská developerská společnost Korea Land & Housing Corporation.
    Efektu neviditelnosti se docílí optickými kamerami, které budou na plášť budovy promítat reálné snímky prostoru. Při oplášťování stavby bude využita LED technologie a snímky promítané na oplášťování budou vytvářet nepřerušený obraz pozadí, takže stavba bude jakoby splývat s nebem.
    V zásadě se dá říci, že se na povrch budovy bude promítat to, co je ve skutečnosti za ní.
    Systém bude mít obsluhu, která bude moci s "intenzitou neviditelnosti" manipulovat, takže stavba se bude někdy jevit jako pevná, jindy jako poloprůhledná nebo jako zcela neviditelná.
    Fasádní systém je využitelný také k vysílání speciálních událostí nebo k promítání reklam.
    Stavba se bude využívat pro zábavní aktivity. Bude mít několik vyhlídkových pater, kinosál, lunapark, bazén a množství restaurací.
    Ačkoli tvůrcům nešlo primárně o výškový rekord, po dokončení se Tower Infinity zařadí na šesté místo nejvyšších věží světa. Termín dokončení ale zatím není znám.
0 komentářů
přidat komentář