5. ročník studentské soutěže: dostavba základní školy v Roztokách u Prahy

Vložil
Tisková zpráva
24.07.2013 08:30
Architektonická a projekční kancelář HELIKA a.s. vyhlásila již 5. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty architektury a souvisejících oborů. Letos mají studenti za úkol zpracovat další zajímavé téma dostavbu základní školy, která se nachází v Roztokách u Prahy. V porotě letos usedne Ing. arch. Vítězslava Rothbauerová z Ateliéru Dům a Město; Jan Jakob, starosta města Roztoky; Mgr. Alena Gabaľová, ředitelka ZŠ Roztoky; Akad. mal. Ivana Hanzlíková ze sdružení výtvarníků KVADRA a Akad. arch. Vladimír Kružík z HELIKA a.s. Na vítěze soutěže čeká 35 000 Kč, druhé místo bude oceněno 25 000 Kč a bronzová příčka 15 000 Kč. Uzávěrka soutěže je 30. září 2013.

Téma dostavby základní školy neznamená jenom zpracování architektonického návrhu, který bude respektovat stávající budovu školy z roku 1932, ale především klade důraz na funkčnost, která je u vzdělávacích zařízení tohoto typu mimořádně důležitá. Dalšími aspekty návrhu, které musí studenti vzít v úvahu, je i vytváření podmínek pro další vzdělávání, komunikace mezi lidmi a rozvíjení osobnosti každého žáka, které povede k jeho smysluplnému uplatnění v životě,“ říká Akad. arch. Vladimír Kružík ze společnosti HELIKA a.s.

Bližší informace k soutěži jsou zveřejněny na webových stránkách společnosti HELIKA www.helika.cz a na Facebooku.

Soutěže se mohou zúčastnit řádní studenti všech ročníků bakalářského, magisterského a doktorandského studia letního semestru 2012/2013 z ČVUT Praha, Technické univerzity v Liberci, Vysokého učení technického v Brně, Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze, Akademie výtvarných umění v Praze a Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.

Soutěžní podmínky získaly regulérnost České komory architektů.  

0 komentářů
přidat komentář

Související články