Mezi vítězi RIBA National European Award je i Kaplického muzeum

Zdroj
kaplickycentre.org
Vložil
Tisková zpráva
15.06.2013 20:10
Jan Kaplický

foto: Vít Blaha
Londýn - Royal Institute of British Architects ohlásil 9 vítězů RIBA National European Award 2013 a Museo Casa Enzo Ferrari navržené Janem Kaplickým je jedním z nich.

     „Ochota riskovat není v recesních dobách pro bázlivé, ale mezi letošní nadílkou opravdu výjimečných budov mě těší, že vidím mnoho projektů, které se riskovat nebály,“ řekla Angela Brady, prezidentka RIBA k letošnímu ročníku.
     Na seznamu nejlepších britských nových budov bylo jmenováno 43 budov v Anglii, které získají ocenění za architektonickou dokonalost od Královského institutu britských architektů (RIBA). A dále pokračují, spolu s 9 dalšími budovami z EU, k vyhlášení nejvyššího ocenění od RIBA – ke Stirlingově ceně. Vítěz letošního ročníku bude vyhlášen 26. září v Londýně. Ceny RIBA probíhají od roku 1966 a jsou posuzovány a prezentovány místně.
     „Vítězství společně s architekty jako Zaha Hadid nebo David Chipperfiel je skutečným uznáním díla Jana Kaplického a vnímám to jako velkou poctu. Velký dík patří nadaci Casa Natale Enzo Ferrari a hlavně architektu Andreovi Morgantemu, který stavbu dokončil s veškerou úctou ke svému příteli Janu Kaplickému.“ Jejich oblíbený citát od Antoina de Saint-Exupéryho: „Ani tak nezáleží na tom, zda se díváme na sebe, jako na tom, abychom se dívali stejným směrem," komentuje dobrou zprávu Eliška Kaplicky Fuchsová.
0 komentářů
přidat komentář