offcity_architekti: konverze průmyslových objektů

Zdroj
Šárka Zahálková / OFFCITY
Vložil
Tisková zpráva
05.06.2013 21:15
Patrik Hoffman

Divadlo 29 společně s projektem Offcity, o. s. Terra Madoda, festivalem Tanec Praha, Výzkumným centrem průmyslového dědictví FA ČVUT v Praze a dalšími partnery připravilo do areálu Automatických mlýnů architekta Josefa Gočára site specific festival s názvem Automatické kulturní mlýny. Ten byl zahájen ve čtvrtek 30. května a potrvá až do 14. června 2013. Jedním z hlavních cílů této akce je otevření dialogu o dalším možném obsahu a využití Gočárových mlýnů a o jejich potenciálu pro město. Přednášky z cyklu Offcity architekti situované do prostor Automatických mlýnů pak představí možné inspirace pro areál pohledem architekta, historika architektury a kulturní manažerky.    

PATRIK HOFFMAN

čtvrtek 6. června 2013 od 17.00 v Automatických mlýnech / ulice Mezi mosty, Pardubice

Patrik Hoffman vedl společně s architektem Martinem Rajnišem ateliér H.R.A. Architekti, od roku 2005 má vlastní ateliér Hoffman. Letos získal za konverzi Uhelného mlýnu v Libčicích nad Vltavou národní cenu za architekturu - Grand Prix 2013. Architekt Patrik Hoffman ve své přednášce představení nejen svůj zmiňovaný vítězný projekt, ale bude hovořit též o periferii v centru a centru na periferii.

BENJAMIN FRÁGNER

pondělí 10. června 2013 od 17.00 v Automatických mlýnech / ulice Mezi mosty, Pardubice

Benjamin Frágner, historik architektury, se věnuje ochraně a proměnám průmyslových staveb. Od roku 2002 je ředitelem Výzkumného centra průmyslového dědictví FA ČVUT.
V Automatických mlýnech bude prezentovat obecné zkušenosti týkající se nového využití industriální architektury s ukázkami především zahraničních příkladů.

ALEXANDRA BRABCOVÁ

středa 12. června 2013 od 17.00 v Automatických mlýnech / ulice Mezi mosty, Pardubice

Alexandra Brabcová vystudovala filosofickou fakultu a působila v Národní galerii v Praze, od roku 2012 působí jako manažerka v týmu společnosti Plzeň 2015.

"Budovy mlýnů patří mezi nejpopulárnější objekty konverzí v průmyslovém dědictví a o to větší je to výzvou pro Pardubice.“

Přednáška nás provede různými konverzemi průmyslových objektů v Evropě a USA - od bytů po nové kulturní instituce pro 21. století.

Vstupné: 50 Kč / přednáška

Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2013 a AUTOMATICKÉ KULTURNÍ MLÝNY. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.
0 komentářů
přidat komentář

Související články