Zájem o golf na severu Moravy roste; lidé budou u hřiště i bydlet

Vložil
ČTK
15.09.2005 12:45
Praha

ROPICE (Frýdecko-Místecko) - Rostoucí popularitu golfu na severní Moravě využila Beskydská golfová společnost. Přímo na svém hřišti v Ropici nedaleko Třince začne v říjnu stavět deset apartmánů. Výhledově by mělo v areálu hřiště být až několik desítek apartmánových domů. "Z první desítky už máme devět apartmánů zamluvených. Asi třetina zájemců se chce na hřiště přestěhovat i s rodinou," řekl ČTK ředitel společnosti Jakub Bernady.

Dvoupatrové apartmány velké 61 až 85 čtverečních metrů budou stát kolem dvou milionů korun. "Zatím máme stavební povolení na 25 domků, ale počítáme s tím, že do budoucna jich bude ještě více," řekl Bernady. První obyvatelé by se měli nastěhovat přibližně za rok.
Možnost stálého či přechodného bydlení na golfovém hřišti by mohla podle odborníků snížit množství takzvaných golfových vdov. "Pokud manžel začne hrát golf, tráví na hřišti většinu svého volného času. Manželka buď začne hrát s ním, nebo od něj odejde. Teď budou lidé při hraní golfu vlastně pořád doma," vysvětlil Bernady.
Akciová společnost Beskydská golfová před nedávnem začala rozšiřovat své hřiště ze současných devíti na 18 jamek. "Je to projekt za několik desítek milionů korun, příští rok v létě už budeme mít pro hráče plnohodnotný areál mezinárodních parametrů," řekl Bernady.
Golf se stává populárním sportem nejen mezi podnikateli. Lidé mohou na většině hřišť hrát i bez toho, že by se museli stát členy klubu a zaplatit za to několik desítek tisíc korun. Jednodenní hra stojí od stokoruny až po 1500 korun v renomovaných areálech, zapůjčení hole přijde na desítky korun. "Lidé si spočítali, že jeden den golfu je stojí asi tolik jako jednodenní lyžování na lepší sjezdovce," dodal Bernady.
V Moravskoslezském kraji jsou čtyři kvalitní golfová hřiště - kromě Ropice ještě v Čeladné na Frýdecko-Místecku, dále pak v Kravařích a Šilheřovicích na Opavsku. Připravuje se výstavba hřiště v Ostravici na Frýdecko-Místecku a mluví se i o několika dalších projektech.
Vladislav Sobol
0 komentářů
přidat komentář

Související články