Na Václavském náměstí budou i letos v létě obří sochy

Vložil
ČTK
11.05.2006 17:35
Praha

Praha - Na pražském Václavském náměstí bude i toto léto výstava velkých soch nazvaná Sculpture Grande. Organizátoři slibují "skutečně obří objekty", jeden z nich bude prý možná měřit až 240 metrů. Skulptury se na náměstí objeví 19. července, informovali dnes ČTK pořadatelé akce. Výstava má prý ambici naznačit výběrem objektů, co je pro současné umění příznačné.

Kromě soch se lidé mohou těšit i na několikadenní performanci Dariny Alsterové. Umělkyně bude žít v bílé krychli umístěné na Václavském náměstí. Lidé, kteří budou kolem procházet, s ní budou moci komunikovat prostřednictvím mobilního telefonu, uvedla kurátorka výstavy Olga Dvořáková.
Alsterová o  svém vystoupení říká, že je o cestě do podvědomí, kostka má být portálem do její hlavy. Uvnitř se budou odehrávat živé obrazy, jimiž budou situace vycházející ze života. Pojaty budou jako vzpomínky jednoho člověka. "Chci pracovat s tématem dvojníka několika totožných lidí, kteří budou představovat různé aspekty téže osoby. Ráda bych, aby se lidé korzující po Václaváku na chvilku propadli skrze moji akci sami do sebe," uvedla umělkyně.
Sculpture Grande se letos uskuteční už počtvrté. Loni měli lidé možnost prohlédnout si 20 soch, jejichž autory byli umělci do 30 let. Výstavu pořádá Gallery Art Factory.
0 komentářů
přidat komentář