1. máj – čas na den otevřených dveří v moderní dřevostavbě nedaleko Mníšku p.B.

Vložil
Tisková zpráva
25.04.2013 07:00
AGROP NOVA a.s. (NOVATOP)

Nabízíme prvomájovou inspiraci

Moderní dřevostavbu z dílny 3AE, ve které právě probíhají finální interiérové práce před předáním klíčů majiteli, si můžete přijít prohlédnout na vlastní oči.

Kdy? Ve středu 1. května 2013 mezi 9 – 17 hod.
Kde? V Nové vsi pod Pleší



Na vaše dotazy bude připraven odpovídat realizační tým 3AE a zástupce systému NOVATOP. Pokud se chystáte stavět, máte jedinečnou příležitost získat informace z první ruky.

V případě zájmu a jakýchkoliv dotazů kontaktujte pořadatele:
společnost 3AE, team@3ae.cz, tel.: 774 221 682

Návštěvu domu si můžete zpestřit výletem do blízkého okolí
V blízkém okolí se vám nabízí také návštěva zámku Mníšek pod Brdy (5 km) nebo zámku Dobříš (16 km) nebo Karlštejnu (23 km). Turistům lze doporučit i okolí Štěchovické přehrady.

Koncepce domu
Dům je postaven na pozemku v blízkosti lesa a návrh domu citlivě reaguje na okolní krajinu. Je umístěn při severozápadní hranici pozemku a otevřen směrem k jihozápadu do zahrady, čímž dodává vnitřnímu prostoru patřičnou intimitu a umožňuje v zimních měsících využití nemalých tepelných zisků ze slunečního záření. V letních měsících jsou tyto zisky eliminovány venkovními žaluziemi.
Dům je dvoupodlažní. V prvním nadzemním podlaží se nachází při východní straně vstup, technické zázemí se šatnou a vstupní hala. Zbytek podlaží tvoří prostor obývacího pokoje,  jídelna s kuchyní, dílna a pokoj pro hosty. Prostor obývacího pokoje, jídelny a pokoje pro hosty je propojen se zahradou. V obývacím pokoji je schodiště vedoucí do druhého nadzemního podlaží. Tam se nachází ložnice, dva pokoje, šatna a dvě koupelny s  WC.
V celém domě je ve velké míře ponechána pohledová kvalita panelů NOVATOP, které tvoří masivní konstrukci domu, a která navozuje pohodu a harmonii. Exteriérové materiály byly zvoleny tak, aby stavba harmonicky zapadla do okolní přírody. Je zde kombinována stěrková fasáda s plechovým obkladem. Střecha je navržena sedlová se skládanou střešní krytinou a sklonem 40°.

Důležitou součástí moderních domů je i technologie. Teplo domova zajišťuje podlahové vytápění v kombinaci s teplovzdušným vytápěním a rekuperací. Srdcem domu jsou akumulační nádrže napájené tepelným čerpadlem vzduch – voda s možností připojení solárních panelů. Ty budou osazeny v budoucnu, v domě je prozatím zhotovena pouze příprava na jejich osazení.

Technické parametry stavby:

Zastavěná plocha: 142,7 m2
Užitná plocha: 222 m2
Obestavěný prostor: 353 m3
Vnější stěna: U = 0,16
Podlaha nad terénem: U = 0,17
Střecha: U = 0,12
Větrání: mechanické s rekuperací tepla
Vytápění: Teplovodní podlahové v kombinaci s teplovzdušným
Okna: Dřevěná Profil IV92 PASIV, Uw = 0,69
Zastínění: Předokenní žaluzie
Potřeba tepla k vytápění: 22 kWh/ m2.a

Konstrukce obvodové stěny:

84 mm NOVATOP SOLID
160 mm NOSNÍK
80 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
80 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
60 mm LATĚ 60/40 HORIZONTÁLNÍ
60 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
DIFÚZNÍ FOLIE KONTAKTNÍ
40 mm LATĚ 40/60 VERTIKÁLNÍ
40 mm PROVĚTRÁVANÁ MEZERA
RUUKKI CLASSIC PREMIUM

V obvodové stěně je použito celkem 220 mm tepelné izolace. Na toto souvrství se přidělá difúzní fólie, pak svislé latě, které dělají provětrávanou mezeru, a na latě finální fasádní obklad.

Studie:
Ing. arch. Jiří Soukup, Ing. arch. Lukáš Pejsar
Projekt pro stavební povolení, realizace na klíč: 3AE, 2013
____________________

V Brně probíhá 18. mezinárodní stavební veletrh IBF, který bude probíhat ve dnech 23. – 27. dubna 2013.
NOVATOP bude letos součástí expozice Centra pasivního domu a najdete nás v PAV P / 165.
V průběhu veletrhu se můžete na stánku setkat i s našimi certifikovanými partnery.

 
Tento týden také začíná růst další rodinný dům z produkce NOVAHOME.
V sobotu 27. dubna máte možnost stavbu navštívit a prohlédnout si hotovou konstrukci z panelů NOVATOP. Do tvaru domu se promítly vlivy současné dřevěné architektury a tento pasivní dům bude vybaven nejmodernější technologií tak, aby vyhověl podmínkám pro dotaci z programu Nová zelená úsporám.
 
Více informací zde.
0 komentářů
přidat komentář