PechaKucha Night Ústí nad Labem #5

Zdroj
PKNÚ
Vložil
Tisková zpráva
18.01.2013 18:25
V novém roce se ústecká PechaKucha Night vrací do své domácí Galerie Emila Filly v areálu Severočeské armaturky v Předlicích. Industriální sál od konce listopadu naplňuje bohatá výstava Dimenze teatrality. Její čas se tak chýlí ke konci, a proto se v předvečer svého konce dočká velkolepé páté PechaKucha Night s tématem ‚Jako v divadle!‘. V úterý 22.1.2013 přijďte shlédnout krátká 20x20 představení všemožných úhlů pohledu směřujících jedním směrem – k prknům, která znamenají svět.

Mezi vystupujícími přivítáme Josefa Daňka, jehož práce jsou součástí probíhající výstavy, a tak nebude nikomu úplně neznámý, dále pak Jiřího Kovandu, světoznámého performera, Jaroslava Achaba Haidlera, dlouholetého herce a svého času ředitele ústeckého Činoherního studia, nebo také Milana Buričina, nepřehlédnutelnou hvězdu českého YouTube. Ti a mnozí další tedy v úterý 22.1.2013 od 20.20h.

Tradiční pauzu na pivo obstará tradiční bar Mumie a hudebního vystoupení se zhostí Karel Mojžíš aka Bonus. Autorem grafiky pátého večera je Nam Do Hoai.

PechaKucha Night je celosvětový fenomén prezentací umělců, architektů, designérů a tvůrčích lidí obecně. Pochází z Tokia, kde se první takový večer konal v roce 2003. Od té doby se tento formát rozšířil do více jak 600 měst po celém světě, v Ústí nad Labem jej pořádáme od 12.4.2012, pokaždé tematicky zaměřený podle probíhající výstavy. Každý mluvčí má k dispozici 20 obrázků a každý z nich může komentovat na ploše 20 vteřin, 6 minut a 40 vteřin ho tak dělí od nástupu jeho následovníka.



PechaKucha Night Ústí nad Labem - Umění, design, architektura a život ve formátu 20x20!
0 komentářů
přidat komentář

Související články