New Vision of the Loft – mezinárodní architektonická konference ve firmě FAKRO

Vložil
Pavlína Drbálková
17.12.2012 15:10
FAKRO CZECH s.r.o.

Již po několikáté měli zahraniční architekti možnost setkat se a prodiskutovat témata spojená s polskou i zahraniční architekturou. V konferenčním centru v Muszynie se ve dnech 12. – 15. října setkala skupina několika desítek architektů a zástupců zahraničních architektonických časopisů. Konference, zorganizovaná z iniciativy firmy FAKRO, ukázala, že setkání na takovéto úrovni jsou skvělou příležitostí pro výměnu zkušeností a názorů. Této výjimečné  architektonické akce se zúčastnili zástupci z mnoha zemí, mj. z Německa, Polska, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Španělska, Řecka, Maďarka a Holandska.


Důvodem pro uspořádání setkání byl třetí ročník mezinárodní architektonické soutěže New Vision of the Loft, který proběhl v polovině tohoto roku. Úkolem soutěžících bylo vytvořit projekt podkroví s využitím výrobků FAKRO – balkonového okna Galeria a střešních oken řady proSky. Během vyhodnocovaní se kladl důraz na způsob použití oken a také inovativnost a kreativitu projektu.
Firma FAKRO jako vícelídr na trhu střešních oken disponuje širokou paletou výrobků (střešní okna a vnitřní i vnější doplňky, půdní schody, solární kolektory, tubusové světlovody ...), určenou pro uspokojení potřeb a nejnáročnějších požadavků zákazníků.

Soutěž pořádaná firmou FAKRO byla velkou událostí – zúčastnily se jí stovky architektů z celého světa. Z vybraných prací pak porota, složená se zástupce evropského architektonického časopisu A10, architekta a kritika architektury Hanse Ibelingse, architekta z nejznámějšího architektonického ateliéru Powerhouse Company Nanne de Ru a zástupce firmy FAKRO Sabiny Sujew, vybrala ty projekty, které v největší míře odpovídaly zadání. Vzhledem k velkému množství zaslaných projektů a zájmu, jaký soutěž vyvolala, FAKRO připravilo konferenci, ve které mohli architekti, kteří se zúčastnili soutěže, prodiskutovat své zkušenosti a témata, která je zajímají.

Během konference měli architekti možnost představit vítězné projekty, promluvit si s členy poroty, zástupci evropského architektonického časopisu A10 – Bernardem Savelkoel a Indirou van´t Klooster a zástupci architektonické federace a také jiných architektonických časopisů.

Kromě diskusního panelu si mohli účastníci  soutěže New Vision of the Loft a konference prohlédnout firmu FAKRO. Navštívili také vybrané zajímavostí na území Małopolska mj. Kraków a solný důl Wieliczka a využili atrakcí konferenčního centra v Hotelu Activa.

Již brzy bude zahájena další edice architektonické soutěže, kterou organizuje firma FAKRO ve spolupráci s časopisem A10. Podrobnosti naleznete na stránkách www.fakro.com .
0 komentářů
přidat komentář

Související články