Praha 1 představí plánované i realizované stavební projekty

Vložil
ČTK
28.11.2012 22:10
Praha

Praha - Plánované i realizované stavební úpravy centra metropole představí výstava Budoucnost a přítomnost Prahy 1. První městská část na ní uvede tři desítky projektů. Expozice v opravované budově městské části ve Štěpánské ulici bude pro veřejnost otevřena od 3. do 19. prosince vždy v pondělí a ve středu.

    Zájemci si budou moci prohlédnout projekty, které jsou již realizované, například seniorský klub Haštalka. Vystaveny budou i současné projekty, třeba revitalizace Střeleckého ostrova, jejíž dokončení se plánuje v červnu 2013. Pro veřejnost by mohly být zajímavé hlavně připravované stavební akce první městské části, například oprava parku Kampa, revitalizace Václavského náměstí nebo rekonstrukce Thurn-Taxisova paláce za asi 150 milionů korun, která by měla být dokončena v roce 2014.
    "Jsou tam i projekty, které jsou ve fázi studie a zatím se realizovat nebudou, jako třeba rekonstrukce Vrchlického sadů. V té podobě, ve které tam je, je nadhodnocena," řekl dnes novinářům starosta Praha 1 Oldřich Lomecký (TOP 09).
    Mezi vystavovanými projekty jsou i studie na úpravy ulic Železná, Rybná, Perlová, Mostecká, Melantrichova, úprava Havelského tržiště či rehabilitace Alšova nábřeží a revitalizace Opatovické zahrady.
    Zajímavostí expozice je i záměr městské části na rozšíření podzemních kontejnerů na sběr tříděného odpadu. V Praze 1 jsou asi na čtyřech místech, městská část se snaží každý rok přidat dvě až tři další místa. "Je to finančně poměrně náročné, ale zase je to trvalé," uvedl starosta.
    Výstava, ke které bude připravena i anketa, kde se lidé budou moci k projektům vyjádřit, je instalována v přízemí budovy na rohu ulic Štěpánská a V Jámě. Praha 1 tento dům postupně rekonstruuje. Do budoucna ho chce využít pro své zaměstnance, v objektu by mohla sídlit i centrála městské policie.
0 komentářů
přidat komentář

Související články