Soutěž na denní stacionář v Říčanech u Prahy

Vložil
ČTK
22.11.2012 20:40
Říčany (u Prahy) - Říčany u Prahy vybudují do roku 2014 denní stacionář pro seniory, kteří se o sebe nemohou kvůli špatnému zdravotnímu stavu sami postarat. Vznikne na Komenského náměstí vedle domu s pečovatelskou službou. Celkové náklady vyjdou na 14 milionů korun, většina by měla být uhrazena z veřejné sbírky a sponzorských darů. V těchto dnech město vyhlásilo soutěž na zpracování architektonického návrhu, sdělila dnes ČTK Adéla Michalová z říčanské radnice.

    "Jedná se vlastně o takovou mateřskou školku pro seniory. Ráno je rodina přivede, večer vyzvedne," uvedla městská architektka Alice Štěpánková. Kromě jednodenní péče podle ní stacionář poskytne v předem domluvených termínech i takzvané odlehčovací služby pro případ, že rodina odjíždí na dovolenou nebo plánuje zákrok v nemocnici.
    Zařízení bude určeno pro denní pobyt deseti klientů a čtyř v rámci odlehčovacích služeb. Kromě stravy a pomoci při osobní hygieně seniorům zprostředkuje společenský kontakt, pomůže jim při obstarání osobních záležitostí a nabídne terapeutickou pomoc.
    Přihlášky do architektonické soutěže radnice přijímá do 8. ledna 2013. Vyhodnocení je plánováno o dva dny později.
0 komentářů
přidat komentář

Související články