KMV už vybraly firmu pro rekonstrukci domu Stallburg v Kyselce

Vložil
ČTK
16.11.2012 20:35
Kyselka (Karlovarsko) - V Kyselce může začít oprava zchátralého historického domu Stallburg. Vlastník budovy, společnost Karlovarské minerální vody (KMV), vybral v tendru stavební firmu BAU - STAV, která dům rekonstruuje. Stallburg je prvním objektem, pro který KMV získaly veškerá souhlasná stanoviska k zahájení oprav. Vznikne v něm osm bytů a bude zachován i  jeho autentický vzhled. ČTK o tom dnes informoval mediální zástupce KMV Michal Donath.
    
Výběrového řízení se zúčastnilo šest stavebních firem se zkušenostmi s obnovou památkově chráněných objektů, které mohly předložit pozitivní reference. Jedním z kritérií, které rozhodlo o výběru společnosti BAU - STAV, bylo také to, že je to karlovarská firma. "Z předložených nabídek byla ta společnost BAU - STAV vybrána jako nejvhodnější. Díky poměrně tvrdým smluvním podmínkám nebude původně předpokládaná cena ve výši 30 milionů korun překročena," uvedl Donath.
     Nyní se dokončuje zajištění svahu za domem Stallburg. Společnost PRAGOSTAV ukončí práce na přelomu listopadu a prosince a staveniště bude předáno společnosti BAU - STAV. Náklady na sanaci svahu, který je majetkem státu, bude kolem tří milionů korun. Po strojích pracují na jeho zabezpečení horolezci. Úprava svahu byla nezbytná před rekonstrukcí Stallburgu.
     Po zahájení opravy zastřešení hotelu Praha v Kyselce, které nařídil firmě karlovarský magistrát, je to druhá stavební akce na budovách KMV. Společnost vlastní v Kyselce několik objektů. Práce na hotelu Praha začaly, v  objektu Löschner bude muzeum. "Objekty bývalých kanceláří, které jsou v dobrém stavu, budou dále udržovány v souladu se zákonem. Na pořadu dne jsou úvahy o  jejich propojení se stávajícím výrobním závodem," doplnil Donath.
     Většina budov v Kyselce je ve vlastnictví společnosti RIS. Vložila je do obecně prospěšné společnosti Lázně Kyselka. Jejími zakladateli jsou také KMV, majitel zámku v Chyši Vladimír Lažanský, město Karlovy Vary a obec Kyselka. KMV do společnosti vložily 20 milionů korun. Podle Lažanského by první práce na zabezpečení objektů ve zdevastovaných lázních měly začít ještě letos.
0 komentářů
přidat komentář

Související články