Občané se budou moci na internetu vyjádřit ke stavbě City Parku

Vložil
ČTK
24.04.2006 19:40
Jihlava

Jihlava - Občané budou mít možnost vyjadřovat své názory na stavbu a prospěšnost budoucího jihlavského obchodního a zábavního centra City Park. Společnost CEI Building, která je investorem stavby, pro ně od od čtvrtka na svých internetových stránkách
www.cityparkjihlava.cz zprovozní diskusní fórum. Lidé zde najdou také průběžně doplňované informace o stavbě a její konečné podobě.
Proti vzniku multifunkčního centra v lokalitě pod Znojemským mostem někteří lidé protestují formou petic. Proti projektu se vyjádřili památkáři. Rozdílné názory mají i jihlavští zastupitelé.
"Chceme získat zpětnou vazbu na naše představy o konkrétní náplni City Parku," řekl dnes novinářům Martin Jaroš ze společnosti CEI Building. Investor se opírá o průzkum, který v  minulých dnech uskutečnilo Regionální empirické centrum v Jihlavě. Téměř 80 procent dotázaných ze vzorku 550 občanů Jihlavy a okolí starších 15 let s  výstavbou obchodně zábavního centra souhlasí. "Nejvíc jsou stavbě nakloněni mladší lidé do 35 let, kteří by měli patřit mezi hlavní zákazníky a uživatele služeb v City Parku," uvedl sociolog Daniel Hanzl.
V lokalitě už byly zdemolovány staré budovy z přelomu 19. a 20. století. Stavební práce by měly začít letos na podzim. City Park by měl zahájit provoz v létě 2008. Na rozloze více než 20.000 čtverečních metrů vznikne 120 prodejních jednotek. Zákazníci budou do areálu přijíždět přes novou kruhovou křižovatku v Brněnské ulici, k  dispozici jim bude parkoviště pro 900 vozů. Na střeše vznikne multikino nejméně se čtyřmi kinosály. Centrum by po dokončení mělo zaměstnávat 450 lidí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články