Pod chebským hradem vzniká nový sportovní a rekreační areál

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
30.10.2012 11:15
Cheb

Cheb - Levý břeh Ohře v Chebu pod místním hradem se proměnil ve staveniště, kde vzniká rekreační zóna. Projekt za 136 milionů korun, který počítá s využitím místa pro sportovní aktivity a jiné trávení volného času, postupuje podle plánu, a to i přes mrazivé počasí posledních dní. Podle starosty Chebu Pavla Vanouška (ČSSD) už jsou hotovy hlavní demoliční práce i prořezávky zeleně a pokládají se inženýrské sítě.

     "Pro tento typ stavebních prací je lepší, když mrzne, než kdyby pršelo. Kdyby napadlo 30 nebo 40 centimetrů sněhu, tak by to bylo něco jiného," řekl ČTK Vanoušek.
     Z areálu už zmizel bývalý internát v Koželužské ulici i tribuny a zázemí někdejšího atletického stadionu. Na plánovaném víceúčelovém sportovišti se nyní chystá pokládka drenáží. Před zahájením je výstavba lanového centra se zázemím.
     Město původně chtělo úpravy na břehu Ohře stihnout do května 2013, kdy se Cheb připojuje ke Krajinné výstavě v německém Tirschenreuthu. Posunutí začátku prací ale termín dokončení oddálí.
     Jedna z nejnákladnějších investic města za poslední léta začala v září. Zastupitelé ještě těsně před zahájením prací rozhodovali, jestli do projektu město půjde, nebo ne. Většinu prostředků má Cheb dostat z Regionálního operačního programu Severozápad, jenže vyplácení dotací je nyní pozastaveno kvůli podezřením z machinací s evropskými penězi. Není jasné, zda a za jakých podmínek se opět začnou dotace proplácet.
0 komentářů
přidat komentář