Budoucí podobu Zlatého vrchu v Chebu určí architektonická studie

Vložil
ČTK
15.10.2012 19:20
Cheb - Chebští zastupitelé schválili vypsání urbanisticko-architektonické studie využití bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Z dvoukolové soutěže by mělo vzejít řešení areálu, který je vstupní branou i k dalším rozvojovým pozemkům města, řekl dnes novinářům místostarosta Tomáš Linda (ODS).

    "Rozhodli jsme se pro dvoukolovou soutěž. V prvním kole zájemci navrhnou urbanistické řešení a komise složená z odborníků pak vybere čtyři návrhy, které pak autoři rozpracují do architektonické studie," popsal Linda.
    Město na využití areálu čekalo deset let. Tak dlouhá byla blokace nekomerčního využití, která byla součástí dohody o převodu někdejšího armádního majetku na město. "Blokace letos vypršela," konstatoval chebský starosta Pavel Vanoušek (ČSSD).
    Chebu se tak otevírá přístup k nové části města. Zatímco dosud se Cheb rozvíjel spíše jižním směrem a západní část ležela ladem, přístup přes bývalá kasárna umožní využití Špitálního vrchu až po přehradu Skalka.
    "Chceme, aby se město rozvíjelo podobně jako v minulosti od středu dál. Využití pozemků za kasárnami by do budoucna umožnilo i spojení hlavních komunikací kolem celého města," popsal Linda.
    Podle územního plánu města, který je před dokončením, je areál Zlatého vrchu určen pro smíšenou výstavbu. Vzhledem k orientaci na jih je ideální pro bytovou výstavbu i objekty občanské vybavenosti. Podstatné je ale hlavně silniční spojení s centrem k pozemkům za areálem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články