Ostravská PechaKucha Night tentokrát představí umění v kostele

Vložil
ČTK
11.10.2012 21:20
Ostrava

Ostrava - Přední designéři a architekti se v sobotu představí v Ostravě na deváté PechaKucha Night. Pro jejich prezentaci tentokrát organizátoři vybrali velmi netradiční prostor - Evangelický Kristův kostel, řekl ČTK za pořadatele akce Jiří Vicherek.

    "Pokaždé nové místo konání, pokaždé překvapit a inspirovat, to jsou základy, na kterých stavíme ostravskou PechaKucha Night. Jsme vděční za příležitost přenést jedinečnou atmosféru našich večerů do evangelického kostela a ukázat toto místo v novém světle, pozměněném kontextu," uvedl další z organizátorů Martin Lindovský. V minulosti už se architektura, design, fotografie či móda prezentovaly například v Dole Michal nebo na Nové radnici.
    Podle Lindovského i v kostele zůstane zachována nedílná součást konceptu PechaKucha Night - afterparty s dýdžejem Formou, který bude vystupovat přímo pod oltářem.
    První PechaKucha Night se konala v roce 2003 v Tokiu a stojí za ní architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham ze studia Klein-Dytham Architecture. Z akce se stal hit a začala se rozšiřovat po celém světě. V Tokiu se koná dodnes. PechaKucha Night se pravidelně konají na všech kontinentech ve více než třech stovkách měst.
    "Jednotliví umělci představují své dílo v krátkých prezentacích, a protože jich během jednoho večera vystoupí zhruba desítka z nejrůznějších oborů, každý divák si najde to svoje," řekl Vicherek.
    Na sobotním večeru vystoupí například bývalý artdirektor ČT4 sport Lukáš Veverka nebo ředitel Domu umění města Brna Rostislav Koryčánek.
    "Projekt má za cíl účastníky seznamovat nejen se zajímavými nápady a díly, ale také mezi sebou. Součástí programu večera je proto neformální afterparty, kde se můžou diváci osobně setkat a diskutovat s prezentujícími a organizátory," připomněl Vicherek.
    Akce začíná v 18:30, prezentace ve 20:20. Bližší informace o projektu mohou zájemci najít také na webových stránkách www.pkno.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články