Pravnuk Mattoniho: Majetkové vztahy v Kyselce se měly zprůhlednit

Vložil
ČTK
30.09.2012 23:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Stav lázní Kyselka je podle pravnuka jejich zakladatele Rudyho Mattoniho hrozný. Na jejich záchraně a smysluplném využití by se měli dohodnout zástupci vlastníků, neziskových organizací i státu, řekl dnes Mattoni novinářům. Důležité je podle něj zprůhlednění vlastnických vztahů.
    
"Vlastnictví určuje, kdo má na čem zájem a podle toho se chová," konstatoval Mattoni. Zatímco Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví (ASORKD) tvrdí, že společnost R.I.S., dříve C.T.S Duo, která vlastní větší část zdevastovaných nemovitostí v lázních, je propojena s Karlovarskými minerálními vodami a.s.(KMV), obě firmy propojení odmítají.
     ASORKD dnes novinářům představila dokumenty, z nichž vyvozuje, že si společnost C.T.S - Duo půjčila na nákup nemovitostí od nizozemské firmy, jež sídlí na stejné adrese, jako vlastník KMV a která v ČR vlastní firmy, v nichž zasedají zástupci rodiny ředitele KMV Antonia Pasquale.
     "Jakékoli propojení odmítáme. Pokud obě firmy měly mezi sebou nějaké vztahy, byly to vždy vztahy obchodní," řekl ČTK Michal Donath, mediální zástupce KMV. Podle viceprezidenta ASORKD Martina Kadrmana je R.I.S. bílým koněm KMV, který má za úkol hrát viníka za zkázu lázní Kyselka. "KMV touží opravit lázně, ale nemůže, protože je nevlastní," řekl Kadrman.
     Karlovarské minerální vody chystají sice rekonstrukci několika budov v prostoru bývalých lázní v Kyselce, ale podle asociace je to málo a firma by měla opravit všechny památkově chráněné budovy. KMV v nejbližší době přistoupí k zajištění bývalého hotelu Praha, chystají rekonstrukci pavilonu Löschner a domu Stallburg.
0 komentářů
přidat komentář

Související články