Parkování v centru Budějovic pomůže vyřešit parkovací dům

Vložil
ČTK
20.04.2006 18:50
České Budějovice

České Budějovice - Nedostatek parkovacích míst v centru Českých Budějovic pomůže vyřešit nový parkovací dům. Budova, v níž vznikne stání pro 395 automobilů, vyroste na nároží ulic F. A. Gerstnera a Goethova. Stavbu za zhruba 150 milionů korun zahájí soukromý investor letos na podzim. Řidičům by měl dům začít sloužit příští rok.

"Je to číslo, které se téměř blíží k celé parkovací kapacitě v centru ohledně rezidentních a abonentních karet. Dům by měl být nastaven tak, že by měl být z třetiny využit pro dlouhodobé nájmy," řekl novinářům náměstek primátora Juraj Thoma.
Celkem 12.500 metrů čtverečních plochy také usnadní parkování při hokejových zápasech v přilehlé Budvar aréně. Bude sloužit i návštěvníkům současného areálu mrazíren, který by se měl do dvou let proměnit v polyfunkční centrum s obchody, restauracemi, byty a kancelářemi.
Také v Táboře má v budoucnu vyrůst několik parkovacích domů. Město ještě letos postaví parkovací dům pod kulturním domem Střelnice. V  budově se čtyřmi nadzemními a jedním či dvěma podzemními podlažími vznikne kolem 100 parkovacích stání. Náklady dosáhnou 34 až 40 milionů korun. Nové parkovací domy by mohly vzniknout i v prostorách autobusového nádraží a náměstí Tomáše Garrigua Masaryka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články