Hradec Králové přestavuje labské náplavky na odpočinkovou zónu

Vložil
ČTK
16.09.2012 16:45
Hradec Králové

Hradec Králové - V centru Hradce Králové vzniká na místě náplavek na pravém břehu Labe nová odpočinková zóna. Dělníci na náplavkách v těchto dnech pokládají novou dlažbu a obrubníky a kameníci restaurují historické zábradlí. K  usazení mají připravené nové kamenné lavičky. Stavba jde podle plánu a otevření náplavek veřejnosti se předpokládá na konci října, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.
      Stavbaři také u Pražského mostu postaví na náplavku dva nové vstupy, které navážou na vyústění pěší zóny z Masarykova náměstí. Dva vstupy projdou rekonstrukcí. Lidé po nich budou moci sejít z  nábřeží do koryta řeky přímo k vodě.
      Vedle návštěvníků města by náplavky měli k odpočinku využívat hlavně studenti hradecké univerzity, která má na nedalekém náměstí Svobody dvě školní budovy. Zatím asi 600 metrů dlouhé náplavky využívali hlavně rybáři.
      Přestavba náplavek přijde na asi deset milionů korun a zčásti ji zaplatí dotace EU. Původně radnice předpokládala, že stavba vyjde asi na 17 milionů korun. Nejlevnější firma ve výběrovém řízení nabídla o  40 procent méně.
0 komentářů
přidat komentář