Hlavního architekta Ostravy stíhá policie

Vložil
ČTK
19.04.2006 09:25
Ostrava

Ostrava - Hlavního architekta Ostravy Jaroslava Sedleckého stíhá policie. Je obviněn z padělání a pozměňování veřejné listiny. Policie Sedleckého podezřívá, že neoprávněně provedl změny v územním plánu města v prostoru bývalé koksovny Karolina, píše dnešní Moravskoslezský deník a Mladá fronta Dnes.

"Je to pravda, obvinění jsem převzal. Jde o žalobu českých a polských architektů ze sdružení Karolina, kteří ji loni prostřednictvím své advokátky podali na neznámého pachatele v souvislosti s investorskou soutěží na zástavbu území po bývalé koksovně Karolina. Ta žaloba nyní přešla na mne. Nechci a nemůžu to žádným způsobem komentovat, ani se k celé záležitosti vyjadřovat, abych neovlivnil další řízení," uvedl Sedlecký .
Policejní mluvčí Soňa Bradáčová se k případu vyjádří dnes. Ostravský primátor Aleš Zedník (ČSSD) potvrdil, že do vyšetření případu nebude Jaroslav Sedlecký vykonávat svoji funkci.
"Tajemnice magistrátu musí postupovat podle zákona. To laicky řečeno znamená, že do výroku o vině, či nevině nebude pan Sedlecký vykonávat funkci vedoucího útvaru hlavního architekta. Nebude po tuto dobu vykonávat funkci ani ve státní správě, ani v samosprávě. Zástupcem pro následující období je architekt Vltavský," konstatoval Zedník.
Zároveň upřesnil, že tento případ nemá dopad na průběh současné developerské soutěže na zástavbu Karoliny.
0 komentářů
přidat komentář