Kraj chce peníze za pokutu od stavebního dozoru

Vložil
ČTK
22.08.2012 18:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovarský kraj bude vymáhat přibližně 1,2 milionu korun, které musel zaplatit za porušení rozpočtové kázně při obnově vily Jana Bechera v Karlových Varech. Peníze chce nazpět od firmy, která měla na starost technický dozor akce. Sankci uplatnil Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, a protože kraj neuspěl ani s jedním odvoláním, musel částku zaplatit. Náměstek hejtmana Petr Navrátil (ČSSD) dnes ČTK sdělil, že s  náhradou škody by neměl být problém.
     Náklady na opravu zchátralé stavby dosáhly zhruba 88,7 milionu korun. Z toho 77,6 milionu byla dotace EU a více než 11 milionů korun zaplatil Karlovarský kraj, který je majitelem vily. Oproti původní zakázce byla vila ale vybavena levnějším sanitárním zařízením a rozdíl činil právě kolem 1,2 milionu korun. "Technický dozor si to měl ohlídat, chyba se však stát může. Pro takové případy je pojištěn, a tak předpokládám, že nebude problém, abychom se dohodli bez případné žaloby," uvedl Navrátil.
     Honosná karlovarská vila továrníka Johanna Gustava Bechera, někdejšího majitele proslulé likérky, se loni po rekonstrukci změnila v interaktivní galerii. Provoz vily zajišťuje Galerie umění Karlovy Vary. K dispozici tu jsou výtvarné dílny, knihovna, víceúčelový společenský sál se zázemím, dále výstavní sály, galerie i depozitář. Součástí vily je venkovní ateliér, který vznikl přestavbou garáže na zahradní domek. Letos poprvé vila sloužila také pro některé akce Mezinárodního filmového festivalu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články