Na chebském dopravním terminálu už vyrůstá hlavní konstrukce

Vložil
ČTK
01.08.2012 14:20
Cheb

foto: Sdružení Terminál
Cheb - Chebský dopravní terminál začíná dostávat svou konečnou podobu. Po úpravách komunikací v okolí začala před vlakovým nádražím vyrůstat konstrukce moderního terminálu pro autobusy. Investorem stavby za 117 milionů korun je Karlovarský kraj. Podle hejtmanova náměstka Petra Navrátila (ČSSD) zatím vše nasvědčuje tomu, že se podaří prosincový termín dokončení stavby splnit, řekl ČTK.

    "Problémy se vyskytly na začátku stavby, kdy se zjistilo, že podloží není dostatečně stabilní. Ale to je u staveb takového rozsahu běžné. Měli jsme i pro tyto případy asi čtyři miliony korun rezervu," uvedl Navrátil.
    Na předfinancování stavby dopravního terminálu, který by měl získat dotaci z Regionálního operačního programu, se kraj podílí zhruba 107 miliony korun, devíti miliony přispěje město Cheb.
    Architektonicky zajímavá konstrukce připomínající pavoučí hnízdo má šestiboký tvar. Po obvodu tak vzniknou stání pro autobusy. Propojením s vlakovým nádražím vznikne terminál, který umožní suchou nohou přejít z vlaku na autobus. Součástí stavby jsou i úpravy okolí, jak bývalého autobusového nádraží z roku 1966, tak ulic, které k nádraží přiléhají. Už je vydlážděno stání pro autobusy i chodníky k terminálu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články