Pardubice do konce roku rozhodnou, co nahradí torzo haly a jatka

Vložil
ČTK
19.07.2012 18:55
Pardubice

Pardubice - Do konce letošního roku by Pardubice měly mít jasno, jak by mohla v budoucnu vypadat část Tyršových sadů přiléhající k ulici U stadionu. Dnes na tomto území stojí nedostavěné torzo sportovní haly a bývalá jatka. První krok, vyřešení vlastnických poměrů k nemovitostem, už radnice udělala.

    Pozemek pod sportovní halou město získalo složitou trojsměnou se státem a Pardubickým krajem. Nedokončenou stavbu odkoupilo v roce 2010 od Českého svazu tělesné výchovy za milion korun.
    "Území podél ulice U stadionu budeme řešit jako celek. Předpokládám, že rozhodnutí o koncepci této lokality padne do konce letošního roku," sdělil ČTK primátorčin náměstek Martin Bílek (Sdružení pro Pardubice).
    V minulosti už magistrát několik možností využití území představil. Uvažovalo se například o kongresovém centru se společenským sálem, hotelu, wellnes centru či jiném objektu pro odpočinkové a sportovní aktivity. Místo jatek zase mohlo být návštěvnické centrum zábavy a vědy, které by zpopularizovalo jednotlivé vědní obory veřejnosti. Z plánu nakonec sešlo, neboť se nepodařilo získat dotaci.
    Stavba sportovní haly začala v roce 1989, avšak o dva roky později se výstavba zastavila, protože na ni nebyly peníze. V roce 1995 projekt přepracoval architekt Soběslav Macas, nicméně už nikdy poté se ve stavbě nepokračovalo. Teď už ji ani nelze přestavět, protože je ve velmi špatném stavu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články