Brno chce prodat funkcionalistické lázně Kopečná

Vložil
ČTK
12.06.2012 19:05
Brno

Bohuslav Fuchs

Brno - Brněnský magistrát se rozhodl prodat funkcionalistickou budovu bývalých městských lázní Kopečná v centru města. Památkově chráněnou budovu podle návrhu architekta Bohuslava Fuchse získá nejvyšší nabídka, řekl ČTK náměstek primátora Oliver Pospíšil (ČSSD). Minimální cena je devět milionů korun, žádné podmínky budoucího využití město nestanovilo.

    Lázně, pro které se ustálil název Kopečná, leží na Nádražní ulici. "V budově jsou jen masážní boxy. Nejsou tam žádné bazény nebo něco takového. Původně tam byly vany, protože objekt sloužil lidem jako koupelny," uvedl Pospíšil.
    Budova z let 1928 a 1929 je památkově chráněná, a proto by podle Pospíšila mohlo mít město s jejím prodejem problémy. "Jsem opatrný, co se týče prodejnosti. Každý vlastník se bude muset domluvit s památkáři a nevím, zda nebudou například lpět na dispozičním rozdělení na příčky," řekl Pospíšil. Kromě samotné budovy je atraktivní i její umístění v centru města nedaleko nádraží. "Dovedu si tam představit třeba restauraci," nastínil Pospíšil možné využití.
    Realitní makléř oslovený ČTK řekl, že cenu budovy je na dálku těžké stanovit. Roli hraje také velikost pozemku, na kterém lázně leží. Díky své poloze by i samotný pozemek mohl mít hodnotu několika milionů korun. Budova je nyní podle Pospíšila v dobrém stavu, poslední rekonstrukcí prošla před deseti lety.
0 komentářů
přidat komentář