Pecha Kucha Night Ostrava: Volume 7

Sedmá PKNO se spojí s Cooltourem a představí špičky designu a příbuzných oborů

Zdroj
PKNO
Vložil
Tisková zpráva
19.05.2012 09:15


Deset osobností designu, architektury a jiných kreativních oborů, deset prezentací, každá na šest minut čtyřicet vteřin. To je základním kamenem večera, kde se setkávají lidé a propojují nápady. Sedmá PechaKucha Night Ostrava, která proběhne v Cooltouru v sobotu 26. května 2012 od 18:00 hodin zná navíc první prezentující - vítěze ceny Grand designér roku 2011.

"Jedním z našich dlouhodobých cílů je ukazovat potenciál kulturní Ostravy, proto PechaKucha Night pokaždé přesouváme. Potenciál multižánrového centra Cooltour a aktivit, které kolem sebe pomáhá organizovat, je ohromný. Fandíme jim a chceme být součástí těchto aktivit." říká Martin Lindovský, organizátor PechaKucha Night.

V tuto chvíli jsou zveřejněni pouze dva prezentující - duo Vacek a Pošta, kteří jsou podepsání pod značkou Zorya a jsou absolutními vítězi letošních cen Czech Grand Design. Vedle nich účast potvrdil také mladý designér Martin Žampach, věnující se zejména výrobkům ze skla a porcelánu.

Že však nepujde jen o design, naznačuje skladba minulých PechaKucha Nights v Ostravě, účastníci minulých večerů měli možnost si vyslechnout a osobně se setkat například se zástupci studia Najbrt (tvůrci vizuálů pro města Ostrava či Praha), SIAL architekty (autoři Ještědského vysílače), Tomášem Luňákem (režisér filmu Alois Nebel) či Petrem Kvíčalou (jedna z nejvýznamnějších osobností české abstraktní malby).

Jak už je u ostravské PechaKucha Night zvykem, bude celá akce zadarmo, kvůli kapacitě je však nutné si zajistit vstupenku. Ty jsou k dispozici ode dneška v Cooltouru, kavárně Daniel a studentském klubu Vrtule. Více informací o vystupujících a akci samotné naleznete na nalézt na facebookových stránkách akce nebo na oficiálních webových stránkách.

Související články