Plzeň staví lávku do Prazdroje, turistům se více otevře centrum

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
15.05.2012 18:25
Plzeň

Plzeň - Pěším a cykloturistům se po 30 letech propojí centrum Plzně s areálem Plzeňského Prazdroje. Město v těchto dnech zahájilo stavbu lávky přes Radbuzu, která už v srpnu vyústí na dvůr pivovaru před budovu návštěvnického centra. Prazdroj už před pěti lety stavbu inicioval a přispěl na její projekt. Lávka bude součástí městské stavby ve Štruncových sadech, zóny rekreace a sportu poblíž středu města za 72 milionů korun. ČTK to řekla manažerka cestovního ruchu a historického dědictví Plzeňského Prazdroje Jindřiška Eliášková.

    "Lávku staví město za své peníze, my děláme její napojení přes střechy našich garáží. Vznikne koridor, který vyústí před návštěvnickým centrem," uvedla. Lávka povede od bývalé Brány borců stadionu ve Štruncových sadech. Prazdroj dá do koridoru, který postaví do konce června, téměř tři miliony korun. S kolaudací lávky se počítá v září. Její otevření by pivovar uvítal 5. října ke 170. výročí svého založení.
    "Má to přínos pro nás, ale hlavně pro město, protože my přivezeme do areálu skoro čtvrt milionu návštěvníků ročně, a ti lidé mají problém dostat se do města," uvedla Eliášková. Podle ní bude lávka přínosná i pro Plzeňany, jimž zkrátí cestu na Doubravku a Slovany. Lávka propojí Prazdroj s Pivovarským muzeem, historickým podzemím a napojí je na zajímavé turistické cíle ve městě, třeba na náměstí a synagogu.
    Návštěvníci pivovaru projdou podél řeky koridorem mezi sokolovnou a stadionem k podchodu pod magistrálou, takzvané myší díře, a krásně upravenou Mlýnskou strouhou dojdou do centra.
0 komentářů
přidat komentář

Související články