Certifikace EPD pro produkty Zumtobel

Vložil
Tisková zpráva
07.05.2012 09:30
Zumtobel Lighting

Zumtobel Group je první společností v oboru osvětlení která získala pro své produkty značek Zumtobel, Thorn a Tridonic certifikaci Environmental Product Declaration (EPD) - Environmentální prohlášení o produktu. Jedná se o posouzení výrobků z hlediska vlivu na životní prostředí, které vychází z mezinárodních standardů na emise CO2, recyklaci nebo skladbu použitých materiálů v produktu, v celé šíři výroby i provozu. Aplikací certifikace EPD Zumtobel zdůrazňuje svůj cíl vyrábět svítidla s maximální užitnou hodnotou a současně s vědomím spoluodpovědnosti za životní prostředí a udržitelný rozvoj.



Pan Stefan von Terzi, marketingový ředitel značky Zumtobel vysvětluje: "V současném světě který charakterizují změny, musí být světlo flexibilní a přizpůsobivé požadavkům zákazníků. Pro nás to znamená, poskytovat klientům novou kvalitu, světlo, které automaticky a inteligentně reaguje a přizpůsobuje se změnám prostředí a potřeb uživatelů. Navíc tím, že jsme jako první získali cerifikace EPD, hlásíme se k zodpovědnosti, kterou cítíme k lidem a životnímu prostředí. Kombinace obou zdůrazňuje naše ambice poskytovat zákazníkům optimální kvalitu osvětlení a maximální energetickou účinnost, stejně tak jako zajišťovat odborné poradenství a světelná řešení pro zákazníky na celém světě".

Hlavními principy environmentálních prohlášení o produktu v mezinárodním systému EPD jsou objektivita, důvěryhodnost, neutralita, porovnatelnost, otevřenost pro všechny produkty a služby a pro různé zájemce, se zaměřením na dopad na životní prostředí. Dalším přispěním deklarací EPD k výrobkům Zumtobel Group, je jejich pozitivní využití při dnes již hojně žádaných certifikacích šetrných budov, jako jsou systémy LEED, BREEAM, DGNB, či SBToolCZ.



Zumtobel věnuje pozornost již výběru recyklovatelných meteriálů pro výrobu a optimalizaci výroby a logistických procesů z hlediska dopadu na životní prostředí. Produkty a světelná řešení Zumtobel vynikají použitím moderních technologií, dlouhou životností, jednoduchou údržbou a snadnou výměnou dílů. Nejnovější LED technologie umožňují například u svítidel PANOS INFINITY nárůst účinnosti až o 70% oproti konvenčním svítidlům a životnost 50 000 hodin při zachování vysoké kvality světla. Největší potenciál úspor energie spočívá v komplexním světelném řešení včetně řízení osvětlení s využitím příspěvku denního, přirozeného světla, kde můžeme dosahnout snížení nákladů na energie až o 80 procent.

Jsme hrdí, že naše společnost Zumtobel Lighting s.r.o. svým zákazníkům a partnerům nabízí jistotu zodpovědného přístupu nejen ke kvalitě vlastních produktů, ale i k našemu životnímu prostředí.
0 komentářů
přidat komentář