Klatovy připravují rozšíření bazénu o odpočinkovou část

Zdroj
Lada Pešková
Vložil
ČTK
06.04.2012 17:35
Klatovy

Foto: Ondřej Koníček
Klatovy - Klatovy připravují modernizaci a rozšíření plaveckého bazénu. Areál ve druhém největším městě Plzeňského kraje nabízí zatím jen bazén s plaveckými dráhami, dětský bazének a saunu. Radnice by ale chtěla nabídku doplnit, aby přilákala více návštěvníků, zejména rodin s dětmi. Plánuje proto také doplnění atrakcí, jako je tobogán, protiproudy a podobně, řekl ČTK starosta Rudolf Salvetr (ODS).

    Město asi před šesti lety plánovalo akvapark až za 150 milionů korun, protože ale nezískalo dostatečnou dotaci, od projektu upustilo. Současný návrh počítá s investicí kolem 40 až 50 milionů, i na ni se město pokusí získat dotaci. Do realizace se ale hodlá pustit i z vlastních zdrojů.
    Návrhy počítají s tím, že u jižní strany bazénu, která je hodně namáhaná vlivy počasí a vyžaduje opravu, vznikne nová přístavba. V ní by měl být vodní svět s vyústěním tobogánu, s protiproudem, jeskyní a dalšími atrakcemi, vzniknout má také saunový svět s několika typy sauny. Modernizace by se měl dočkat malý bazének pro nejmenší děti. Na základě návrhů zastupitelů se uvažuje i o změně technologie úpravy vody na postup bez chloru takzvanou ionizací.
    "Máme šest pětadvacetimetrových drah, to v okolí nikde není. Stále je poměrně početná skupina lidí, kteří chtějí dráhy využívat k plavání, trénuje tam vodní záchranná služba a i soutěžní plavci," řekl starosta.
    O nové podobě bazénu už zastupitelé jednali, zhruba do poloviny května chce mít město ujasněné požadavky na novou podobu bazénu. Pokud je pak schválí zastupitelé, začne se připravovat projekt.
    Také okolní města v Plzeňském kraji investují do svých bazénů. I když patří k nejnavštěvovanějším cílům ve městech, radnice jejich provozy většinou dotují. Rekonstrukci akvaparku se za 14,5 milionu korun letos zahájily Horažďovice na Klatovsku. V Sušici začala stavba nového bazénu za víc než 110 milionů korun, také Domažlice podle svých možností na etapy už několik let opravují a vylepšují svůj bazén. Studii na kompletní obnovu za čtvrt miliardy korun má i bazén v Plzni. Zařízení, kam ročně přijde téměř 600.000 lidí, je v provozu od roku 1986. Město každoročně část opraví.
0 komentářů
přidat komentář