Penta získala stavební povolení na obří kanceláře v Praze

Vložil
ČTK
19.03.2012 17:55
Praha

Foto: florentinum.cz
Praha - Investiční skupina Penta získala stavební povolení na výstavbu jedné z největších kancelářských budov v Praze, která vznikne u Florence místo bývalého sídla Rudého práva. Oznámila to dnes firma. Investice do projektu činí 200 milionů eur, tedy kolem pěti miliard korun.

    "Stavební práce budou zahájeny v přímé návaznosti na dokončení demoličních prací, to je v druhé polovině března 2012. Plné zprovoznění budovy je plánováno na přelom třetího a čtvrtého čtvrtletí 2013. Postupujeme tak v souladu s naším původním harmonogramem," uvedl ředitel české realitní divize Penty Petr Palička.
    Budovaný komplex s názvem Florentinum nabídne 49.000 metrů čtverečních kanceláří, a stane se tak největší administrativní budovou v hlavním městě postavenou v jedné etapě. Přibližně pětinu plánované plochy si už dopředu pronajala poradenská společnost Ernst & Young, napsal nedávno deník E15.
    Penta je středoevropská investiční skupina, založena byla v roce 1994. Investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu a bankovnictví. Působí v řadě zemí Evropy, nejvíce investičních projektů uskutečnila v Česku, na Slovensku a v Polsku. Jméno Penty se objevuje také v souvislosti se slovenskou korupční kauzou Gorila.
    V posledním čtvrtletí loňského roku si firmy v Praze pronajaly 85.000 metrů čtverečních moderních kanceláří, což je podle sdružení realitních poradenských firem Prague Research Forum meziroční nárůst o 19 procent. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím se pronájmy zvýšily o 65 procent. Celkem bylo v minulém čtvrtletí v hlavním městě 2,8 milionu metrů čtverečních kanceláří.
0 komentářů
přidat komentář

Související články