Model londýnského Olympijského parku je k vidění v Praze

Vložil
ČTK
27.02.2012 17:05
Praha

Foto: london2012.com
Praha - Model Olympijského parku, srdce letních olympijských her v Londýně, které se uskuteční od 27. července do 12. srpna, je od dneška do neděle k vidění v Národním technickém muzeu v Praze a příští týden ještě v Brně.

    "S blížícím se začátkem her roste zájem o to, jak bude Olympijský park vypadat, a fanoušci mají tímto unikátní možnost ho vidět," řekla Sian MacLeodová, britská velvyslankyně v České republice, při slavnostním otevření výstavy. "Věřím, že model bude inspirací k návštěvě Londýna v době her i po nich," doplnila.
    Model Olympijského parku, který ve skutečnosti leží ve východním Londýně v bývalých průmyslových oblastech a kde je mimo jiné vesnice pro sportovce, hlavní stadion, velodrom a plavecké centrum připomínající vlnu, je vyroben ze dřeva a plastu. Model není veliký, zmenšenina parku měří 85x78,5 centimetru.
    Podobu Olympijského parku obdivovala i Věra Čáslavská. Se zájmem se ptala, co kde bude, a pokyvovala nad ním hlavou. "Snoubí se to s přírodou. Vypadá to, že to bude krásné," řekla sedminásobná olympijská vítězka ve sportovní gymnastice.
    Putovní výstava modelu, která je doprovázena dokumentárními filmy o výstavbě areálu a vybudování parku, byla zahájena na začátku února 2012 v Srbsku a následně se přesunula do Polska. Česká republika je třetí zastávkou z deseti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články