Radnice v Boskovicích připravuje projekt nové městské knihovny

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
31.01.2012 21:25
Boskovice (Blanensko) - Radnice v Boskovicích na Blanensku chce letos vytvořit projekt nové městské knihovny. Současná sídlí už léta v těsných a zastaralých prostorách. Měla by se přestěhovat do nového objektu v majetku města, který bude nutné přestavět a rozšířit. Jeho podobu radnice vybere s veřejností, řekl dnes ČTK starosta Jaroslav Dohnálek (ODS). Půjde o projekt za několik desítek milionů korun.

    Knihovna má zhruba 2000 čtenářů. Sídlí na náměstí 9. května a stísněné prostory neumožňují jejím pracovníkům pořádat besedy a kulturní akce. Město léta uvažuje o vytvoření Centra pro celoživotní vzdělávání, které by mělo být součástí knihovny.
    Radnice už pro knihovnu vybrala objekt, do něhož by se mohla přestěhovat. Ještě před tím bude nutné jej přestavět a rozšířit. Boskovice si od architektů nechají do léta zpracovat hned několik variant stavebního projektu. Město je poté představí veřejnosti a spolu s ní vybere nejvhodnější z nich. Až pak zjistí cenu projektu a pokusí se na něj získat dotace.
    "Diskusi o podobě nové knihovny chceme zahájit v druhé polovině letošního roku. Chceme mít knihovnu v centru města, aby byla všem lehce dostupná, a vnímáme ji jako jakési nové komunitní centrum," dodal starosta.
0 komentářů
přidat komentář