Památkář Musálek podal na pražském magistrátu výpověď

Vložil
ČTK
22.03.2006 22:45
Praha

PRAHA - Památkář Jiří Musálek opouští pražský magistrát, kde měl na starosti žádosti investorů o vyjádření k jejich stavebním záměrům z hlediska památkové péče. Musálkovo jméno média občas zmiňovala v souvislosti s možnou korupcí. Poukazovala také na to, že sám údajně zasáhl do vzhledu Malé Strany, když tam vybudoval půdní byt.

Musálek ČTK sdělil, že v úterý odpoledne podal výpověď. "Podrobně jsem to popsal řediteli magistrátu," odpověděl na otázku, proč se tak rozhodl.
Podle Musálkova přímého nadřízeného, ředitele odboru kultury a památkové péče Jana Kněžínka, podal výpověď z rodinných důvodů, kvůli článkům v médiích. "Myslím, že v současné době, kdy se věci v památkové péči hodně mění, je škoda, že odborník odchází," řekl ČTK Kněžínek.
Týdeník Respekt napsal, že si Musálek v minulosti vybudoval na Malé Straně dvoupodlažní rezidenci. V posledních šesti letech si údajně pořídil dalších pět bytů. "Soukromé věci mých zaměstnanců nehodnotím," řekl Kněžínek. Možnou korupci pokládá za spekulace.
Musálek, který byl v minulosti na magistrátu zástupcem ředitele památkového odboru a nyní vedoucím oddělení památkových architektů, kunsthistoriků a archeologů, v Respektu uvedl, že má příjmy ze soukromé činnosti soudního znalce. Všechny jeho příjmy jsou prý legální. Na výstavbu bytu na Malé Straně měl údajně veškerá nutná povolení.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
!!!
Hoja
23.03.06 12:12
napravení faktu
pol
23.03.06 08:42
zobrazit všechny komentáře