Novinka Henkel: omítky a nátěry CERESIT VISAGE s designem přírodních materiálů

Vložil
Tisková zpráva
01.09.2011 13:30
Omítky jsou určeny pro interiérové i  exteriérové využití a to jako součást certifikovaného zateplovacího systému nebo pro použití na tradičních fasádách bez dodatečné tepelné izolace. Pro zjednodušení orientace v širokém sortimentu nové řady VISAGE jsou produkty rozděleny do tří hlavních skupin, reprezentujících hlavní přírodní zdroje: kámen, dřevo a kov. V každé ze skupin nabízí Ceresit širokou škálu barev a textur, umožňujících uspokojení požadavku jednotlivých projektů.
Design přírodního kamene
Kromě fasád se vzhledem přírodního kamene nabízí Henkel díky tenkovrstvé omítce se strukturou granitu nebo pískovce pro vnitřní i vnější použití Ceresit CT 710 VISAGE bohatou škálu barev v odstínech granitu a pískovce. Omítky VISAGE se vzhledem pískovce jsou nabízeny v široké škále barev od krémově béžové přes červenavou po šedou. Omítka umožňuje aplikaci na tradičních podkladech z vápeno-cementových omítek, na betonových površích, sádrových podkladech, dřevoštěpových a sádrokartonových deskách.

Řada VISAGE zahrnuje také speciální šablony, díky kterým je možné vytvořit strukturu typickou pro cihlové nebo kamenné zdivo. Fasáda tak získá přirozený, požadovaný vzhled bez nutnosti použití skutečného kamene nebo cihel. Požadovaného vzhledu typického pro kámen nebo cihly je dosaženo použitím jedné z 12 originálních barev tenkovrstvé akrylátové omítky (0,5 mm) pro vnitřní i vnější použití Ceresit CT 60 VISAGE spolu s jednou z 5 speciálních šablon (tři pro tvorbu kamenného vzoru, dvě pro cihlový vzor). Tato omítka je dostupná kromě 12 odstínů VISAGE i v plné škále barev Ceresit Colours of Nature® a je odolná vůči biologickému napadení houbami, plísněmi a řasami.

Design dřeva
Pro docílení požadovaného motivu dřeva je nutné kombinovat dva produkty z nové řady VISAGE. Jedním je minerální tenkovrstvá omítka  pro tvorbu struktury dřeva pro vnitřní i vnější použití Ceresit CT 720 VISAGE, která vytváří autentickou kresbu dřeva, druhým je impregnační nátěr v barvě dřeva Ceresit CT 721 VISAGE, vytvářející konečný odstín. K dispozici je až šest různých druhů barev pro vytvoření požadovaného vzhledu omítky: dva odstíny borovice, dub, týk, ořech a wenge.

Design kovu
V moderní architektuře nejsou jediným zdrojem inspirace tradiční materiály, stále více jsou používány lesklé prvky. Řada VISAGE nabízí díky metalickému nátěru v barvě ušlechtilých kovů pro vnitřní i vnější použití Ceresit CT 740 VISAGE i tady široký výběr kovových lesklých, zářivých barev, zdokonalená technologie navíc zajišťuje dlouhotrvající efekt. Nátěr Ceresit CT 740 má nízkou nasákavost a je určen pro uzavírací ochranné nátěry fasád z tradičních nebo minerálních omítek a betonových konstrukcí.

Metalické povrchy již nejsou využívány pouze v průmyslových budovách, ale objevují se i v obytných budovách. Stříbrné, hliníkové nebo zlaté prvky tradičně používané v kombinaci se sklem jsou stále častěji kombinované s betonem a dřevem. Díky nátěrům řady VISAGE se stříbrnými, zlatými a hliníkovými odstíny jsou fasády originální a nevšední. Speciální luminiscentní omítky pro vnitřní i vnější použití Ceresit CT 730 VISAGE vytváří neobyčejný, ve tmě zářící, vzhled. Omítku je vhodné použít například pro detaily a informační obrazce v komunikačních prostorách veřejných budov - např. pro označení směru únikových cest v podzemních garážích, nákupních centrech apod. Omítka umožní do plochy stěny zapracovat ornamenty, reklamní sdělení nebo zvýraznění architektonických prvků. Intenzita luminiscenčního efektu je podmíněna existencí světelného zdroje a jeho silou. Vlastní emise světla je samozřejmě časově omezena, podobně jako je tomu i u jiných běžných výrobků s tímto světelným efektem. Zaujal-li vás design opálu, stačí použit opálový nátěr se zářícím efektem pro vnitřní a vnější použití Ceresit CT 750 VISAGE.

Podrobný přehled omítek a nátěrů CERESIT VISAGE je k dispozici na stránkách www.ceresit-visage.cz. Na tomto portálu najdou zájemci i aplikaci, která pomáhá vytvořit vhodnou barevnou kompozici pro návrh fasády a která umožňuje vybrat si z připravených barevných schémat a následně je aplikovat na model hotové stavby. Nechybí ani teoretické informace pro vhodný výběr kombinace barev.
0 komentářů
přidat komentář

Související články