Dřevěné parkety Bauwerk z kolekce CleverPark jsou jako šité na míru podlahovému vytápění

Vložil
Tisková zpráva
11.07.2011 10:00
I v době, ve které se výraz plovoucí podlahy skloňuje téměř ve všech pádech, zůstávají mezi oblíbenými a odborníky doporučovanými také celoplošně lepené krytiny. Benefity celoplošně lepených dřevěných parket či parketových vlysů prověřila uplynulá desetiletí spokojeného užívání v soukromých i komerčních objektech. Tyto krytiny nadále zůstávají "in", jsou přírodní, elegantní, praktické a navíc nabízejí nepřeberné možnosti v provedení. I vy si tak můžete nechat vytvořit podlahu třeba jako na zámku - od klasického anglického vzoru přes rybí kost až po vzor copánkový. Krytiny jsou odolné, stabilní a poslouží dobře nejen vám, ale klidně i dalším generacím.
Představme si nyní švýcarské dvouvrstvé parkety značky Bauwerk, které charakterizuje více než 60. letá tradice, kvalitní materiál zpracovávaný dle zásad ekologické výroby či výběr z evropských i exotických dřevin různého třídění, rozdílných rozměrů i povrchových úprav. Parkety jsou vhodné pro běžný provoz v bytovém i kancelářském prostředí. Díky své speciální dvouvrstvé konstrukci, která se lepí přímo na podkladní vrstvu, vykazují ideální vlastnosti při pokládce na podlahové topení. Na český trh krytiny Bauwerk výhradně dováží společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o. Z řady kolekcí, které tato značka dřevěných podlah zahrnuje, se zaměřme na kolekci CleverPark. Vybrané parkety z této kolekce navíc firma Kratochvíl parket profi zařadila do prodejní kampaně, která platí do konce roku 2011 či do vyprodání zásob. Pět dekorů dřevin dub, ořech a kambala nyní můžete pořídit v průměru s 20% slevou. Více informací o speciální prodejní akci najdete na internetových stránkách www.kpp.cz.

Dřevěné parkety Bauwerk CleverPark pro pokládku na podlahové vytápění
Podlahové dílce Bauwerk z kolekce CleverPark představují z výroby připravené dvouvrstvé parkety s perem a drážkou o rozměrech 1250 x 100 x 9,5 mm. Jednotlivé dílce, v klidném a jednotném až velmi výrazném provedení s přirozenou strukturou surového dřeva, chrání vrstva matného laku. Dvouvrstvé složení, kdy na spodní dřevovláknité desce vysoké hustoty HDF leží 2,5 mm silná vrchní nášlapná vrstva z masivního dřeva, zaručuje stabilní konstrukci, která je navíc ideální pro pokládku na podlahové vytápění. Speciální dvouvrstvá konstrukce podlahy, která se lepí přímo na podkladní vrstvu, vykazuje velmi dobré vlastnosti i při přenosu tepla do místnosti. Ve srovnání s 15mm dřevěnými vícevrstvými podlahami dosahuje hodnota tepelného odporu u krytiny z kolekce CleverPark pouhých 0,049 KW/m², plovoucí dřevěná podlaha tloušťky 15 mm pak kolem 0,16 KW/m². Díky rychlejšímu průchodu tepla z podlahového vytápění skrze krytinu do místnosti dochází ke znatelnému snížení provozních nákladů na vytápění. Pokládka celoplošným lepením minimalizuje kročejový hluk a při realizaci větších ploch nevyžaduje přerušení krytiny dilatační spárou. Další předností je antistatický povrch či nepřeberné množství odstínů a povrchových úprav. V kolekci se setkáte s mořenými a kartáčovanými povrchy či s dílci se zkosenými hranami.

Jak s celoplošně lepenou dřevěnou podlahou zacházet?
Již z výroby jsou parkety Bauwerk chráněny vrstvou odolného laku Duroforte, který je trvanlivý a zdůrazňuje přirozenou krásu dřeva. Výrobce doporučuje ihned po pokládce provést preventivní ochranu celistvé krytiny voskovým leštidlem na bázi rozpouštědla Bauwerk. Docílí se tak ochrany spojů a krajních oblastí a zamezí se vnikání nečistot a vlhkosti do mikro spár/spojů mezi parketami. Tento krok se doporučuje zejména u krytin ze dřevin, které jsou obecně náchylnější na působení vlhkosti, tedy u buku a javoru. Pro každodenní čištění lze samozřejmě používat vlasový smeták, mop či vysavač. Důležité je z povrchu odstraňovat stopy písku či dalších "ostrých" nečistot. Pohotoví bychom měli být i při výskytu vody na krytině, ta by měla být co nejrychleji setřena. Klasické vytírání navlhčeným mopem či hadrem je samozřejmostí. Do vody lze přidat mycí přípravky Bauwerk či další PH neutrální přípravky na dřevěné krytiny. Vlastní speciální přípravek má výrobce i na odstraňování skvrn, se kterými si voda neporadí. Jednou za čas je dobré parkety naleštit, nejen že se tím vytvoří dodatečná ochranná vrstva, ale příjemně se oživí i vzhled podlahy. Takto opečovávané parkety vám budou sloužit desítky let. Při náročnějším provozu je samozřejmě možné krytinu kompletně zbrousit a znovu nalakovat. 

Více informací o dřevěných krytinách Bauwerk najdete na www.kpp.cz anebo na www.bauwerk-parkett.com.
0 komentářů
přidat komentář

Související články