Slavné vily Královéhradeckého kraje

Autor: Petr Urlich
Nakladatelství: Foibos
Edice: Slavné vily
Rok vydání: 2008
ISBN: 978-80-87073-07-0
Formát: 17x24 cm, 186 stran, vázaná
Jazyk: česky
Běžná cena: 399 Kč
Naše cena: 370 Kč (bez 0 % DPH: 370,00 Kč)
  15,88 € (bez 0 % DPH: 15,88 €)
Skladem: 0 ks (standardní doba expedice do 5 dnů)
 

Publikace o historii a současnosti architektury rodinného bydlení Královéhradeckého kraje v příbězích, fotografiích a obrazech.

Hradec Králové, Jaroměř, Dvůr Králové nad Labem, Nové Město nad Metují, Jičín, Nová Paka, Hořice, Úpice, Náchod, Kostelec nad Orlicí, Dobruška, Hronov a další, to jsou města a místa, do kterých se vypravíme v publikaci Slavné vily Královéhradeckého kraje.

Svá díla zde zanechali vynikající architekti zvučných jmen jako Josef Gočár, Dušan Jurkovič, Pavel Janák, Otakar Novotný, ale také mnozí další, jejichž jména většině z nás, k naší škodě, mnoho neřeknou. O Čerychově vile v České Skalici od Otakara Novotného nebo Bartoňově vile v Náchodě (Pavel Janák), vile továrníka Sochora ve Dvoře Králové (Josef Gočár), vlastním domě architekta Oldřicha Lisky v Hradci Králové vědí mnozí. Méně se již ví např. o pozoruhodných vilách Heinricha Fanty v Broumově a Úpici, Heinricha Kulky v Hronově. A ve výčtu dalších bychom mohli pokračovat…

Příběhy vil Královéhradeckého kraje, to je galerie zajímavých příběhů, životů a dějů. Nejsou to jen osobnosti architektů - vedle zmíněných např. Kurt Spielmann, Emil Králíček a další. Jsou to také významné osobnosti stavebníků, za všechny jmenujme např. továrníka Bartoně z Náchoda, Oscara Nowotného z Broumova, MUDr. Tesaře z Hradce Králové.