Design nábytku v současném světě

Autor: Ludvika Kanická
Nakladatelství: ERA vydavatelství
Rok vydání: 2007
ISBN: 978-80-7366-107-6
Formát: 120 stran, 210 x 200 mm, celobarevná, brožovaná
Jazyk: česky
Běžná cena: 295 Kč
Naše cena: 265 Kč (bez 0 % DPH: 265,00 Kč)
  11,37 € (bez 0 % DPH: 11,37 €)
Skladem: 0 ks (standardní doba expedice do 14 dnů)
 

Design proniká do všech oblastí našeho každodenního života. Je v neustálém pohybu, mění se a vyvíjí. Ludvika Kanická vybrala nejzajímavější produkty současného světového designu a na jejich příkladech popisuje, čím je ovlivněn design nábytku a designéři v posledních letech.
Věnuje se tématům, která jsou pro moderní design ve vyspělých zemích samozřejmostí – ekologii, globalizaci, feminizaci oboru ad. Zdůrazňuje vliv nových materiálů a technologií na vývoj designu. Zamýšlí se také například nad vzájemným působením designu na chudobu třetího světa, proces globalizace, stárnutí populace...
Díky autorčině praxi se kniha zabývá převážně nábytkem a reakcí současných designérů na nově vznikající funkce nábytku, změnu životního stylu, vznik nových sociálních a kulturních potřeb. Její závěry však platí pro široké pole designu obecně.
Kniha je jedinečná svou aktuálností a také tím, že ji napsala česká autorka. Je určena nejen odborníkům a studentům, ale i laické veřejnosti. Množství fotografií doplňuje kalendář výstav a seznam specializovaných škol v České republice.

Související

0 komentářů
přidat komentář