Architektúra / Architecture

Poézia tvaru, rytmu světla / Poetry of form rhythm light

Autor: Andrea Urlandová, Beáta Polomová, Silvia Bašová
Nakladatelství: PRO, s.r.o.
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-89057-38-2
Formát: 144 stran, 25 × 34 cm, vázaná
Jazyk: slovensky , anglicky
Běžná cena: 670 Kč
Naše cena: 555 Kč (bez 0 % DPH: 555,00 Kč)
  23,82 € (bez 0 % DPH: 23,82 €)
Skladem: 1 ks (standardní doba expedice do 5 dnů)
 

Svojou koncepciou i záberom unikátna výtvarno-odborná publikácia predstavuje kľúčové estetické princípy architektúry. Umelecké fotografie historickej a súčasnej architektúry na Slovensku a v Česku, doplnené kvalifikovaným sprievodným textom, umožňujú pochopenie abstraktných princípov a poodhaľujú tajomstvo prepojenia estetiky a funkcie architektonických diel.

Fotograf Rastislav Bero, pôvodnou profesiou architekt, je živým príkladom symbiózy dvoch tvorivých prístupov pri hľadaní kritérií, ktoré podmieňujú vznik kultivovanej a kvalitnej architektúry. Jeho fotografie sú architektonické štúdie s charakteristickou vizuálnou poetikou. Vychádzajú zo zážitku vnímania celých komplexov, ale i detailov exteriéru a interiéru. Výtvarné chápanie priestoru, architektonický náhľad na architektúru, jej vyznenie, kompozíciu – všetky tieto hodnoty bude zreteľne vnímať aj čitateľ knihy, odborník či vnímavý obdivovateľ krásy.

Stručné a výstižné texty autoriek S. Bašovej, B. Polomovej a A. Urlandovej z Fakulty architektúry STU charakterizuje spojenie odborného a prozaického štýlu.

Úryvky z diela Citadela od A. de Saint-Exupéryho vhodne dotvárajú ducha diela. Prehľadný index poskytuje lokalizáciu objektov a mená autorov architektonických diel.

Související

  
0 komentářů
přidat komentář