Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Vestavba do historické průmyslové haly

Autor: NEW WORK | Svatopluk Sládeček
Spoluautor: Lucie Pešáková Surá, Pavel Velecký
Hlavní dodavatel: Lumber, s.r.o.
Adresa: Osada Perná 290, Lysice, Česká republika | mapa
Investor: Tomáš Reichel
Realizace: 12.2012 Zastavěná plocha: 230 m²
Obestavěný prostor: 1060 m³

foto: Studio TOAST
Objekt bývalé dieselové elektrárny z počátku 20. století stojí v zahradě,  mezi hospodářskými stavbami. Osada Perná se nachází v půvabném dolíku u silnice Brno-Svitavy. Mezi hlavní silnicí a skupinou několika stavení se rozprostírá rybízový sad. Asi 450 m severozápadně od objektu se nachází Perenský rybník. Původní objekt je velmi dobře zachovalý, snad i proto, že elektrárna byla v provozu jen velmi krátce. Elektrifikace českých zemí proběhla rychleji než tehdejší stavitelé, předkové dnešního majitele, očekávali.
Hmota téměř čtvercového půdorysu má kratší vstupní stranu orientovanou směrem k příjezdové komunikaci. Svou delší stranou navazuje na obytné křídlo. Hlavní pobytový prostor zahrady je na opačné,  jižní straně pozemku. Do části objektu elektrárny je vestavěna bytová jednotka, do které se vstupuje z delší, severovýchodní strany. Zbývající prostor je využíván jako sklad se stávajícím vjezdem. 
Do obdélníkové haly se sedlovou střechou o vnitřních půdorysných rozměrech 20,2 x 11,7m je vestavěn byt, resp. rodinný dům. Byt je dvoupodlažní, s podkrovní pracovnou. Přístup do bytu je samostatně z terénu ze severní strany. V přízemí se nachází ložnice dětí i rodičů a koupelna. V patře je WC se sprchou a otevřený obytný prostor navazující na venkovní terasu, z níž sestupují schody na zahradu. Nad částí obytného prostoru se nachází pracovna osvětlená střešními okny. Celý prostor je přisvětlen střešním světlíkem, který zachycuje jižní světlo. Ve střeše nad pracovnou jsou navržena dvě střešní okna. Všechny hlavní prostory jsou osvětleny původními okenními otvory.
Konstrukčně je vestavba hrázděnou dřevostavbou. Vnitřní povrchy jsou hladké, bílé.
studio New Work
Projekt
Fotografie
Studio TOAST
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 31.10.17
Návštěvnost: 5496 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
bezva! David Mareš 04.11.17 22:29
Konecne zase neco hodne pozornostii Dr,Luscimiol 06.11.17 08:01
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.