Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     
Hotelový komplex Naman Retreat

Autor: Vo Trong Nghia Architects | Vo Trong Nghia
Tým architektů: Vu Hai, Ngo Thuy Duong, Dau Nhat Quang, Nghiem Dang Kieu Oanh, Nguyen Viet Hung, Nguyen Thi Thoa, Hoang Quoc Bao, Nguyen Van Thu
Management projektu: Takashi Niwa
Adresa: Truong Sa Road, Ngu Hanh Son, Danang, Vietnam
Web: www.namanretreat.com/
Investor: Thanh Do Investment Development and Construction JSC
Realizace: 2015 Plocha pozemku: 30000 m²

Koncept resortu Naman Retreat nabízí dlouhodobým hostům fyzickou a duševní terapii skrze přívětivé přírodní prostředí a zdravotní aktivity jako je wellness, jóga, plážové sporty atd. K dosažení perfektní atmosféry, jež hostům napomůže k maximální očistě a relaxaci těla i duše, byl komplex navržen jako harmonický průnik zeleně, přírodního kamene a bambusu.

Posláním návrhu bylo na ploše tří hektarů harmonizovat osmdesát bungalovů, hotel, šest VIP vil a dalších dvacet vil. Dvě zdejší komunikace začínají u vstupu a vedou až k pobřeží – propojují tak jednotlivé služby a přivádějí svěží a příjemný mořský vánek do celého areálu. Podél cest jsou osázeny stromy; především bambusy vytvářejí semknuté „koruny“ – a jako pevný závěs oddělují soukromé prostory. Důraz je kladen na ústřední část areálu s rozlehlými otevřenými prostory jako jsou lobby, restaurace a bar, jež jsou vytvořeny především z bambusu.

VIP vily, situované v čele pozemku obráceném k moři, byly navrženy nezvyklým způsobem. Každá z nich je překryta plynule zvlněnou zelenou střechou a zdmi s texturou bambusových prutů. Nabízejí tak bez omezení průhledy skrze celý areál přímo k moři. Nejvyšší stavbou je hotelová budova nazvaná Babylon. Všechna tři podlaží jsou v jejím případě stíněna „žaluziemi“ kryjícími fasádu – jde o prototyp dvouvrstvého řešení, jež přidává prostor pro proplétající se zeleň a vytváří naprosto zelený blok, jenž se z ostatních staveb vymyká. V seskupení bungalovů jsou na stísněném čtvercovém pozemku o délce strany 21 metrů provázány vždy čtyři budovy – vytvářející tvar svastiky – s dalšími. Tyto čtyři budovy mají vždy společné nádvoří, zatímco každá z nich také vlastní atrium a bazén. Přibližně třicet procent bungalovů je dvoupodlažních, a tvoří tak hmotovou strukturu nestejných výšek podobně jako domy ve starých čtvrtích.

Ústřední stavby jako restaurace Hay Hay, bar u pláže či konferenční prostory byly navrženy s bambusovou konstrukcí. Díky tomu skýtají prožitek prostoru s uvolněnou atmosférou, jež je oslavou pobytu v resortu.
kráceno redakcí
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 11.10.16
Návštěvnost: 11737 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.