Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Skladová budova LTW
Lagertechnik Wolfurt

Autor: baumschlager eberle | Carlo Baumschlager, Dietmar Eberle
Spolupráce: Elmar Hasler, Rainer Huchler, Andreas Stickel, Oliver Kaps
Adresa: Achstraße 53, Wolfurt, Rakousko | mapa
Web: www.ltw.at
Investor: LTW Lagertechnik GmbH

Projekt: 1993 Realizace: 1993-94, 2003
Užitná plocha: 4576 m² Zastavěná plocha: 1590 m²
Plocha pozemku: 3877 m² Obestavěný prostor: 12973 m³

Lagertechnik Wolfurt (LTW) je firma specializující se na elektrické dopravníky, motorizované skladové vybavení pro vysokoregálová skladiště a podobná zařízení. Původní objekt se skládal ze dvou částí, ale v roce 2003 byl rozšířen o další jižní budovu. Hlavní severní průčelí představuje prosklený objekt s vícepodlažním automatickým zakládacím systémem pro automobily. Za tímto objektem se nachází kancelářská a dílenská část. Východním směrem k dálnici A14 / E60 je fasáda omezena pouze na čistou stěnou z pohledového betonu s řadou malých oken, aby se podařilo zamezit šíření hluku z dálnice do interiéru. Naproti tomu jižní a západní fasády jsou otevřené a těží z krásného výhledu do krajiny.
Výchozím bodem při navrhování skladové haly pro společnost LTW (1994) bylo zvýraznění nároží místní silnice a dálnice, aby samotný objekt mohl sloužit jako reklamní poutač. Betonová rámová konstrukce má čtyři různé fasády. Stranu obrácenou k silnici tvoří vícepodlažní garáž se autozakladačem, který představuje jeden z hlavních výrobků společnosti LTW. Tento převýšený kvádr je obložen průsvitnými skleněnými deskami odhalujícími vnitřní technologii. Zeď směřující k dálnicí tvoří masivní betonová stěna s úzkými světelný průzory, aby se zaručila maximální zvuková izolace. Zbývající dvě fasády obrácené jižním a západním směrem disponují rozměrnými okny s posuvnými dřevěnými okenicemi.
V roce 2003 byla na jižní straně dokončena přístavba kancelářské části, která objekt rozšířila o čtyřicet procent. Po konstrukční i materiálové stránce přitom plynule navazuje na průvodní objekt. Obě části propojuje pětipodlažní prosklený krček, jehož účelem je také představení nového produktu firmy: elektronického zakládacího archivního systému. Tento výrobek zaujímá v celém návrhu stěžejní místo. Rozšíření objektu napomohlo v celkovém zlepšení vnitřního provozu. Například odpočinkové místnosti byly přemístěny do přízemí nového objektu. Zaměstnanci nyní mohou využívat kavárnu Oskar situovanou u hlavního vchodu. Systematickou práci architektů při rozšiřování původního objektu lze spatřit v užití podobných povrchů a materiálů stejně jako ve způsobu střídání fasád – zasklení s posuvnými dřevěnými okenicemi a holé betonové stěny. Výsledná dostavba plynule navazuje na stávající pestrou skladbu povrchů a materiálů.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 11.04.17
Návštěvnost: 2805 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Skvělé Tom 13.04.17 12:01
... Daniel John 13.04.17 15:47
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.