Vlastní rodinný dům

Vlastní rodinný dům
Investor:arch. Zelinka
Projekt:04/2003
Realizace:05/2003 - doposud
Náklady:1 150 000 CZK


Rodinný dům, lépe byt v zahradě je situovaný v jižní části rozlehlé zahrady obklopený přestárlými ovocnými stromy.
Dispozice domu je plně podřízena základním lidským potřebám - ložnice, koupelna, záchod, úložné prostory a obytný prostor s kuchyňským koutem dost velký na případné oddělení dalšího samostatného pokoje pro případ narození dětí - v konečné fázi třípokojový byt celkem 76 m² užitné plochy.
Všechny obytné místnosti jsou orientovány na západ s možností přímého výstupu na krytou terasu. Výsledkem je otevřené, volné bydlení v zahradě.
Architektura je plně podřízena použití přírodních materiálů a rámové konstrukci domu z dřevěných lepených profilů, sloupků a trámů s velkým vyložením. Obvo dový plášť je skládaný v exterieru s dřevěným obkladem. Pevné zasklení je provedeno izolačním dvojsklem přímo do nosné konstrukce. Okna jsou dřevěná. Plochá střecha s minimálním spádem je provedena z asfaltových modifikovaných pásů, terasa je krytá polykarbonátem. Příčky jsou sádrokartonové s dvojitým opláštěním.
Rodinný dům je vtápěn teplovzdušným krbem s rozvody do jednotlivých místností. Akumulace tepla je zajištěna masivní betonovou podlahou se soustavou kanálků napojených na rozvody teplého vzduchu.
8 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Kdybych byl..
Radim Ermis
22.09.06 07:03
Není v detailu nedotažený?
Libor
13.12.06 01:15
To přesně to pravé
jiřík
15.02.07 11:33
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ATELIER 38 s.r.o.