Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům

Autor: NEW WORK
Adresa: Míkovice nad Olšavou, Česká republika
Investor: manželé Šáchovi
Náklady: 2 000 000 CZK Projekt: 2003
Realizace: 2003-04 Užitná plocha: 186 m²
Zastavěná plocha: 68 m² Obestavěný prostor: 502 m³

Pozemek leží u silnice 1. třídy projíždějící přes obec a prudce se svažuje asi 4m pod úroveň vozovky. Sklon svahu je cca 45°, je skloněný k severu.
Zástavba podél této strany silnice je to nejodpornější, co si lze představit. Směs bezradnosti prostorové i technické, neschopnosti pracovat se svahem . Eklektická forma balancuje mezi zemědělskou usedlostí a pokleslou předválečnou vilkou.
Stavebník požadoval čím dál obvyklejší typologický druh, tedy větší byt postavený na zahradě s nízkými náklady. Bydlení pro rodinu intelektuálů, jejichž provoz je závislý na velmi blízkém městě.
Přesto, že sousední stavby asi lze oprávněně považovat za obludné, stále se vkrádala otázka, zda má smysl jejich usazenou formou okázale pohrdat a plynulou zástavbu rozrušovat . Návrh který jsme považovali za moderně střižený, nebyl zpočátku bezezbytku přesvědčivý. Byl několikrát přepracován, chvíli vypadal dokonce jako funkcionalistický kostel. Po dalším zdlouhavém přepracování, ale z objektu vykoukla figurka, vzdáleně připomínající polní zvířátko a to by snad u cesty ve vsi mezi poli mohlo mít své místo.

Vstup do třípodlažního objektu je řešen na mezipodestu mezi společenskou částí a klidovou. U zádveří se nachází WC a šatna. Po schodišti se dostáváme do 1.NP na úrovni terénu, kde se nachází kuchyně s jídelnou a hlavní obytný prostor s výstupem ven. V 2.NP je klidová část domu se dvěma dětskými pokoji a ložnicí, na mezipodestě mezi 2.NP a 3.NP je koupelna a samostatné WC. V 3.NP je pracovna a terasa.
Stavebně-technické řešení vychází z dosažitelné materiálové základny v úvahu přicházejících zhotovitelů stavby, předpokládané kvalifi- kační struktury jejich pracovníků a požadavku na krátkou dobu realizace. Projekt současně respektoval požadavek stavebníka na použití materiálů s vysokou kvalitativní úrovní, která umožní dlouhodobý provoz s minimál- ními nároky na údržbu domu.
Nosná obvodová a vnitřní nosná stěna je zděná z tvárnic Porfix. Vnitřní příčky jsou sádrokartónové Rigips na ocelové rošty. Konstrukce ploché střechy je tesařská, střecha rodinného pokryta povlakovou krytinou Fatrafol. Vnější povrch obvodové stěny je řešen hladkou, vápennou omítkou barvy šedé.






Stavba
vnitřní sádrokartonové příčky
Rigips
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 23.07.05
Návštěvnost: 65356 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Klobúk dole... (ale prosím pôdorysy!!!!) Ľuboš Lorenz 28.09.06 13:06
Klobúk dole... (ale prosím pôdorysy!!!!) Daniel šafář 11.11.06 11:55
Je perfektny..,tiež si prosim pôdorysy Petra Krajciova 02.10.07 07:25
Ad citovaná autorská zpráva: Simona Jemelková 02.10.07 14:19
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.