Rodinný dům v Rudné u Prahy

Rodinný dům v Rudné u Prahy
Investor:manželé Kovácsovi
Projekt:2004
Realizace:2005-06


Urbanistické řešení
Dům je umístěn na pozemek lichoběžníkového tvaru (560 m²) a dělí jej na dvě části. Část orientovaná směrem do ulice je definována jako okrasná zahrada. Klidná pobytová část zahrady je umístěna do severozápadní části pozemku, kde je možné najít dostatečnou intimitu.
Dům je v přízemí opticky i provozně propojený s oběma částmi zahrady. Kryté parkovací stání pro dva osobní automobily a příruční sklad jsou umístěné do rohu přední zahrady u štítu sousedního domu.

Architektonické a dispoziční řešení
Dům rozdělen na dvě části. Hlavní hmota je dvoupodlažní a je navržena na půdoryse obdélníka. Druhá část je jednopodlažní a tvoří jakýsi „krček“ mezi hlavní hmotou a štítem sousedního domu.
Přístup do domu je navržen přes jižní zahradu. Zádveří a vstupní hala tvoří komunikační jádro domu, ze kterého je možno pokračovat do zadní části zahrady, do „krčku“ s koupelnou a pracovnou (pokojem pro hosty) nebo do obytných částí domu. V přízemí obytné části jsou umístěny kuchyně, jídelna a obývací pokoj, tedy prostory pro denní aktivity. Klidová část domu v patře je přístupná po schodišti umístěném mezi jídelnou a obývacím pokojem. V patře jsou dětské pokoje, ložnice, herna a koupelna s výstupem na terasu.
Fasáda je z dřevěných masivních desek, střecha z cementovláknitých vlnitých šablon nebo asfaltová s kačírkem, zábradlí jsou žárově zinkované.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Projektil architekti