Club restaurant Stromovka

Club restaurant Stromovka
MÍSTO REALIZACE

Česká republika, Praha, městský park Stromovka.
Sportovní areál ve Stromovce. Klub je umístěn v patře budovy tenisového klubu, přístupný po venkovní terase, s výhledem na tenisové kurty, v blízkosti řeky Vltava.

ZADÁNÍ
Zadání od klienta bylo jednoznačné: vytvořit autorský, individuální a nezaměnitelný design klubu, který bude nejlépe reprezentovat klienta a jeho společnost, vytvořit praktický a multifunkční prostor kde se návštěvníci klubu budou cítit dobře, s možností pořádání různých akcí, s hudbou, tancem, sledováním hudebních klipů.

STUDIE
(...původní představa: pracovat s objemem, ulitu klubu postavit na louce, vybavit, vzít a zasunout do budovy…)
Konceptem je organický tvar z přírodního materiálu, hmota vložená do původní budovy, tvar je chápán jako nová buňka ve skeletu, respektování daného prostoru, jde o motiv kontaktu nového se starým,otevřený versus uzavřený prostor.
Snahou je uvolnění dispozic, obnažení až na nosný skelet, bez nepůvodních stavebních úprav.
…živý, organický tvar v protikladu k šedé kostře, páteři.
Tvaru oválu je podřízen design nábytku a většina detailů interiéru.
V části orientované k tenisovým kurtům je navržena venkovní terasa s volným sezením, spojená s interiérem velkými plochami oken,světlo tudy vstupuje dovnitř,oživuje a protepluje prostor.

POPIS KLUBU
Přišel jsem s koncepcí objemu v prostoru, oválu, která prostupuje celým prostorem klubu, od hlavního tvaru po malý detail.
Hlavní zásadou při práci na projektu bylo logicky a chytře vyřešit půdorys.
Rád pracuji nejen s plochou,ale s celým prostorem, přetvářím jej. Navrhnul jsem uvnitř hranatého, chladného prostoru měkký, teplý, dřevěný tvar, objekt, zvíře, živočicha který bude žít svým vlastním životem, nezávisle na mě.
Živočich, "dýchá", má vlastní kostru z jednotlivých žeber, (jakási velryba), uvnitř je organismus vlastního klubu s hudbou, tancem, lidmi…
... Dřevěný vetřelec vytváří svůj vlastní prostor...
Klub je velmi multifunkční, kombinuje v sobě několik prostorů, barové sezení u pultu ze speciálně upraveného a podsvíceného skla, boxy oddělené deskami skel s potiskem černobílých fotografií.
Dále je možné využít oddělených "lounge", intimních prostorů pro uzavřenou společnost. Otevírá se z nich výhled na celý prostor klubu.

REALIZACE
Původní prostor je vymezen odstínem šedé, materiál hlavního tvaru je překližka odstínu medové barvy, doplněná černou a leštěnou ocelí sedacího mobiliáře.
Velkou roli hraje sklo, tabule s potiskem rastru fotek vytvářejí segmenty boxů, bar je zářící těleso z prosvíceného skla, pro optické zvětšení prostoru bylo použito zatmavených pásů zrcadel.
...Od začátku jsem se chtěl vyvarovat pouhé přehlídky designového nábytku, nechtěl jsem kopírovat žádný styl.
To se mi podařilo, kompletní design klubu (bez židlí, které jsou z VITRA) je mým vlastním autorským designem: stoly, sezení, boxy, barový pult, samotný dřevěný tvar, vše bylo navrženo ve studiu.
Například světla v boxech jsou vytvořena ze skleněných trubic podsvícených zářivkou (spolupráce s designérkou Halinou Keilovou).
Rád navrhuji prostor do posledního detailu, výsledkem je originální design se silným konceptem.
Naše studio je založeno na možnosti pracovat s více designéry a architekty na jednom projektu, vytvářet svůj vlastní design a architekturu.
Domnívám se, že lidé jsou už přesyceni komercí a věcmi, které si mohou koupit kdekoliv po světě v galeriích a design shopech, chtějí vidět autorskou práci, koncept, myšlenku, chtějí ORIGINÁL.
...A to je má práce...
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ATELIER KUNC architects, s.r.o.