Trapezoid

Trapezoid
Adresa: 440 North Front Street, Memphis, USA
Realizace:2005
Užitná plocha:1765 m2


Program -
Trapezoid je nevelkou multifunkční stavbou s komerčními plochami (cca 700 m²) a s osmi bytovými jednotkami ve vyšších podlažích. Rezidenční část má různorodé dispozice bytů. Venkovní stání je v souladu se standardem okolní zástavby, nedaleko projektu Bridges Center.  

Poloha
- projekt je umístěn ve stínu Memphis Pyramid, pětatřiceti podlažní multifunkční sportovní haly na severním okraji centra města. Na východní straně je park se vzrostlými stromy, místo španělské tvrze San Fernando de las Barracas. Auction Street, podél severní hranice parcely, spojuje Mud Island s centrem Memphisu přes A. W. Willis Bridge. Projekt je součástí velkého rozvojového území severně od komerční zóny města.

Design - návrh podléhá urbanistickému kontextu místa, svým tvarem reaguje na nároží dvou přilehlých ulic. Plocha objektu 1900 m², ve tvaru trapezoidu, umožňuje situování venkovního stání pro auta na vlastním pozemku. Pakování je obklopeno řadou stromů, které tak volně navazují na přiléhající park. Lomový kámen, použitý na plochu parkoviště, dovoluje přirozené vsakování dešťové vody v otevřených spárách. Přízemí je navrženo v kombinaci standardních výkladců a polykarbonátových posuvných stěn rozdílných rozměrů. Fasáda je obložena režným zdivem ve čtyřech barevných odstínech, v různém, vertikálně orientovaném směru. Stejně tak okna jednotlivých bytových jednotek následují vertikální dělení fasády. Jihozápadní fasáda, dělící úhlopříčně celý pozemek je celá obložena polykarbonátovými deskami v kombinaci se standardními okny bytů. Bytové jednotky v druhém podlaží jsou řešeny jako dvoupokojové městské apartmány, otevřené na střechu, s východně orientovanými střešními terasami. Třetí podlaží zahrnuje tři jednotky loftového typu s otevřeným půdorysem, a dva dvoupokojové městské byty. Dva venkovní dvorky, umístěné v rozích trapezoidu směrem do zahrady mají výhled na jihovýchod, zahrada je osázena divokou zelení, typickou pro místní podnebí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od buildingstudio